gevulde eieren met avocado guacamole zure room mayonaise recept chilivlokken gezond Vega borrelhapje glutenvrij

Gevulde eieren met avocado

door Mr. in the Kitchen

Op de een of andere manier zijn gevulde eieren bij ons helemaal in geraakt. Je kunt er ontzettend lekkere combi’s mee maken zoals met kerrie, Hollandse garnalen, gevulde roze eieren, zalm en met boemboe Bali. Deze laatste maakt mijn vader al behoorlijk lang en zijn inmiddels een klassiekertje. We zullen binnenkort ook hiervan het recept posten, maar eerst deze gevulde eieren met avocado. Ontzettend frisse smaak en een leuk alternatief voor als je geen vlees of vis eet. Belangrijk is wel dat je een goede avocado hebt en dat je het mengsel goed proeft en hoog op smaak brengt. Wij hebben er voor gekozen om er een beetje pit in te brengen door wat chilivlokken over de gevulde eieren heen te strooien.

Wat heb je nodig voor 20 gevulde eieren met avocado?

  • 10 eieren
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • ongeveer 5 tot 10 gram koriander
  • peper en zout
  • gedroogde chilivlokken

extra nodig: spuitzak

Hoe maak je ze?

Kook de eieren in een pan met water. Op het moment dat het begint te borrelen hoef je ze maar 5 minuten te koken. Hierdoor blijft het eigeel een beetje zacht in plaats van heel droog. Spoel de eieren na met koud water en laat ze afkoelen.

Als de eieren afgekoeld zijn kun je ze pellen. Snij vervolgens de eieren door de midden en haal het eigeel er voorzichtig uit en doe deze in een kom.

Meng nu het eigeel met de avocado en prak tot het een smeuïge massa is. Voeg de zure room, mayonaise, knoflook, en fijngesneden koriander toe. Breng op smaak met de limoen, peper en zout. Proef goed want dat is belangrijk! Het moet hoog op smaak zijn en dat betekent dat je alle smaken goed terug moet vinden en dat er genoeg smaak aan zit. Het eiwit is namelijk vrij vlak van smaak.

Je kunt, als je dat wilt, de massa glad pureren met een staafmixer. Wij hebben daar voor gekozen maar hierdoor werd het wel lastiger om het mooi op te spuiten. Achteraf denk ik dat het beter was geweest om het met de hand zo fijn mogelijk te prakken.

Doe de spuitzak om je hand heen en vul deze. Spuit vervolgens de eieren vol met de vulling. Bestrooi op het laatst met de gedroogde chilivlokken als je de eieren wat meer pit wil geven!

Eet smakelijk!

 

 

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer