Gevulde courgette Smokey Goodness winter courgettes gevuld recept BBQ Big Green Egg

Gevulde courgettes Smokey Goodness style!

door Mr. in the Kitchen

Ik ben uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie van Smokey Goodness Winter  (nu al hier te bestellen!) op 13 oktober. Hoe gaaf is dat? Want het is niet een saaie boekpresentatie in een suffige boekwinkel. Nee, dit is even iets heel anders. Een festival met winters BBQ food, live entertainment, geslepen messen, demo’s, bier, en spaβ. Een serieus festival! Dat is toch wel heel stoer of niet? Dat je een kookboek schrijft en als het dan eenmaal klaar is je het even erin knalt op een super feest! Ik mocht, in de aanloop naar de presentatie alvast een paar recepten maken. Deze gevulde courgette is een echte winterse kost met lekker veel kaas en mijn absolute favoriet TRUFFEL! Helemaal top. Wil jij meer informatie over de boekpresentatie en waar je die tickets kunt halen? Kijk dan hier.

Wat heb je nodig voor deze gevulde courgette?

  • 1 ei
  • 200 ml ongezoete slagroom
  • 1 el truffel-tapenade
  • 100 gram walnoten
  • zout en versgemalen peper
  • 250 gram scamorza (Italiaanse kaas eventueel ook te vervangen door Provolone)
  • 4 ronde courgettes (ik haalde ze bij de Sligro)

Hoe maak je deze courgette?

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Maak ondertussen de vulling door het ei met de room los te kloppen. leg daarna de overige ingrediënten toe en roer alles door elkaar.

Snijdt van elke courgette voorzichtig de bovenkant af met het steeltje er nog aan. Hol de courgettes met een lepel uit tot er een wand van circa 1 centimeter overblijft.

Lepel de vulling in de courgettes en zet het kapje er weer op. Ze de gevulde courgettes op de BBQ en sluit de deksel .Gaar nu voor ongeveer 40 minuten, tot de courgettes zacht zijn geworden en de vulling stevig is.

Wij aten deze gevulde courgette met warm gerookte zalm en aardappeltjes uit de oven.

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer