Gevulde courgette op de bbq met champignons, spinazie en feta

door Mr. in the Kitchen
gevulde courgette op de bbq recept feta champignons big green egg bge vegetarisch

De laatste blogs gaan allemaal over vlees, het is dus weer tijd geworden voor een vegetarisch recept! Steeds meer mensen zijn flexitarier geworden. De een omdat het beter is voor het milieu en de ander omdat het een hype is bij diverse dieet/levensstijlen. Dit recept van deze gevulde courgette op de bbq is een aanrader vind ik. De courgettes hebben veel smaak en textuur. Ideaal om doordeweeks een keer te maken.

Wat heb je nodig voor deze gevulde courgette op de bbq?

Voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • 250 gram kastanje champignons
  • 200 gram spinazie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • klein bosje tijm
  • 100 gram feta in blokjes
  • handje walnoten

Hoe maak je deze courgette?

Steek de bbq aan en bereid deze voor op directe warmte op 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe kijk dan bij deze special. Ik heb voor dit recept het gietijzeren rooster gebruikt.

Terwijl de bbq opwarmt kun je beginnen aan de voorbereidingen voor de courgette. Snijd de knoflook, ui en champignons in stukjes. Vervolgens bak je eerst de ui en knoflook even kort aan en voeg daarna de champignons toe. Als deze zijn aangebakken kun je de spinazie toevoegen. Wacht tot de spinazie is geslonken. Doe deze ingrediënten in een kom en meng met de tijm, walnoten en blokjes feta. Breng alles op smaak met peper en zout en zet weg.

Snijd de courgette in lengte doormidden en schraap met een lepel het binnenste van de courgette weg. Hierdoor ontstaat een mooi ‘bakje’

Grill de courgette 3 minuten op de bbq met de snijkant op het rooster. Haal de courgette van de bbq en vul met het champignonmengsel.

Leg de gevulde courgette op de bbq en gaar deze nog 13 minuten.

Serveer deze courgettes samen met gebakken aardappeltjes (maar je kunt natuurlijk ook gewoon een stukje vlees er bij serveren ;).

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn ook lekker!