Gevulde aubergine van de Big Green Egg recept BBQ recept vegetarisch tomaatjes

Gevulde aubergine van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen

Ik ben zelf echt ontzettend gek op aubergine. Wat mij betreft mijn favoriete groente. Super zacht en romig van smaak en je kunt er alle kanten mee op. Geroosterd zoals dit BBQ recept of in een curry je maakt mij er altijd blij mee. Deze keer een gevulde aubergine van de Big Green Egg met feta, peterselie, olijfjes en walnoten. Dit kan mooi als bijgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht geserveerd worden.

Wat heb je nodig voor deze gevulde aubergine van de Big Green Egg?

  •  2 aubergines
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 15 cherry trostomaatjes
  • een handje walnoten
  • 75 gram Feta
  • een handje groene olijven
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • klein bosje peterselie
  • peper en zout

Hoe maak je deze gevulde aubergine van de BBQ?

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Snijd de aubergines doormidden en lepel het vruchtvlees uit de aubergine zodat je mooie bakjes krijgt. Bewaar het vruchtvlees van de aubergines. Vervolgens kunnen de aubergines 30 minuten op het rooster van de Big Green Egg rustig gaar worden.

Fruit in een koekenpan de ui met de knoflook in wat olijfolie aan. Snijd de tomaatjes door de helft, de olijven in ringetjes en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Daarna voeg je deze ingrediënten samen met het vruchtvlees van de aubergine in de pan bij de ui. Bak alles een minuut of 5 aan. Snijd de peterselie fijn en de feta in blokjes en voeg dit samen met een gedeelte van de walnoten toe aan het mengsel. Voeg peper en zout toe en proef. Vervolgens breng je het eventueel wat hoger op smaak met peper, zout of peterselie.

Vul de aubergines met het mengsel. Vervolgens gaan de gevulde aubergines nog 20 minuutjes in de BBQ. Mocht je ze eerder maken kun je deze laatste stap op de avond zelf doen.

Serveer met wat klein gemaakte walnoten

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!

2 reacties

Pauline 1 september 2021 - 11:17

Hi, wat doe je met de walnoten uit de ingredientenlijst? Door het mengsel in de pan of alleen erover strooien bij het serveren? Groetjes, Pauline

reageer
Mr. in the Kitchen 1 september 2021 - 17:46

Dag Pauline,

Die doe je op het laatst door het mengsel en een gedeelte er overheen. Dank voor de aanvulling!

Groet, Luuk en Jana

reageer

Reageer