Dit gestoofde paprika recept aten we bij een ontzettend lekkere gevulde kip. Mijn vader sloofde zich weer eens uit en dan weet je dat je kunt genieten. Hij kwam het recept tegen in het kookprogramma Kuchen Slacht. Het is een recept dat je bij veel gerechten kunt eten en ik denk dat de meeste mensen wel van paprika houden. Dit is dus een recept om te onthouden voor bij een etentje. Het ziet er namelijk feestelijk uit al die kleuren op je bord. Houdt je niet zo van pittig? Laat dan de chilivlokken weg.
Wat heb je nodig?
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 100 milliliter witte wijn
- olijfolie
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 chilivlokken
- peper en zout
Hoe maak je dit gestoofde paprika recept?
Was de paprika’s onder de kraan even schoon. Schil daarna de paprika’s met een dunschiller. Dit lijkt de eerste keer misschien vreemd maar kan prima en het gaat sneller als eerst koken en vervolgens het vel verwijderen. Snij vervolgens de paprika’s door het midden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika vervolgens in reepjes. Als laatste snij je de knoflook en de rode ui ook fijn.
Verhit op matig vuur een beetje olijfolie in een koekenpan waar een deksel op past. Fruit daar de knoflook en ui in aan en blus af met de witte wijn. Voeg nu de paprika toe samen met het paprikapoeder en chilivlokken. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Stoof tot de paprika’s mooi zacht zijn geworden.
Wij aten deze gestoofde paprika met deze gevulde kip en risotto.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 100 milliliter witte wijn
- olijfolie
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 chilivlokken
- peper en zout
INSTRUCTIES
Was de paprika's onder de kraan even schoon. Schil daarna de paprika's met een dunschiller. Dit lijkt de eerste keer misschien vreemd maar kan prima en het gaat sneller als eerst koken en vervolgens het vel verwijderen. Snij vervolgens de paprika's door het midden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika vervolgens in reepjes. Als laatste snij je de knoflook en de rode ui ook fijn.
Verhit op matig vuur een beetje olijfolie in een koekenpan waar een deksel op past. Fruit daar de knoflook en ui in aan en blus af met de witte wijn. Voeg nu de paprika toe samen met het paprikapoeder en chilivlokken. Breng daarna op smaak met peper en zout.
Stoof tot de paprika's mooi zacht zijn geworden.