Wat een ontzettend lekker recept is dit! Deze gemarineerde en geroosterde ui op de BBQ is echt een recept dat je moet proberen. De uien worden eerst gemarineerd en vervolgens geroosterd in diezelfde marinade. De zachte uien krijgen een zoet zure smaak en die past heel goed bij ui. De heerlijke geuren komen je tegemoet als je dit recept aan het maken bent!
Wat heb je nodig?
- 5 uien
- 150 ml water
- 150 ml rode wijnazijn
- 25 gram bruine basterdsuiker
- paar takjes rozemarijn
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 40 gram roomboter
- peper en zout
extra nodig:
- bakvorm voor op de BBQ
Hoe maak je deze geroosterde ui op de BBQ?
Maak eerst de marinade door de volgende ingrediënten te mengen in een kom: water, azijn, suiker, zout en peper. Snij de rozemarijn fijn en voeg deze ook toe. Meng het geheel met een garde totdat de suiker is opgenomen.
Snij de uien door de helft en laat de buitenste schil zitten, deze zorgt ervoor dat de ui mooi bijenkaar blijft. Snij vervolgens een klein stukje van de andere kant af zodat de uien mooi rechtop in de vorm kunnen staan. Doe de uien met de grootste snijkant naar beneden in een bakvorm voor de BBQ. Voeg hierbij de marinade en zet in de koelkast weg voor minimaal 2 uur maar dit kan ook de hele nacht.
Maak de Big Green Egg gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.
Haal de uien uit de koelkast. Draai de ui om zodat deze met de snijkant weer naar boven ligt. Laat de marinade in de schaal zitten. Deze kookt een beetje in en daarmee ga je de uien bedruipen. Leg op elk stukje ui een klontje boter.
Gaar de uien op de BBQ in 1 uur zacht en goudbruin. Om het kwartier kun je met een lepel wat van het vocht de uien bedruipen (arroseren).
Serveer direct! Wij aten deze uien van de BBQ bij een heerlijke sukade van de Big Green Egg.
Eet smakelijk.
INGREDIËNTEN
- 5 uien
- 150 ml water
- 150 ml rode wijnazijn
- 25 gram bruine basterdsuiker
- paar takjes rozemarijn
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel peper
- 40 gram roomboter
- peper en zout
INSTRUCTIES
Maak eerst de marinade door de volgende ingrediënten te mengen in een kom: water, azijn, suiker, zout en peper. Snij de rozemarijn fijn en voeg deze ook toe. Meng het geheel met een garde totdat de suiker is opgenomen.
Snij de uien door de helft en laat de buitenste schil zitten, deze zorgt ervoor dat de ui mooi bijenkaar blijft. Snij vervolgens een klein stukje van de andere kant af zodat de uien mooi rechtop in de vorm kunnen staan. Doe de uien met de grootste snijkant naar beneden in een bakvorm voor de BBQ. Voeg hierbij de marinade en zet in de koelkast weg voor minimaal 2 uur maar dit kan ook de hele nacht.
Maak de Big Green Egg gereed voor indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.
Haal de uien uit de koelkast. Draai de ui om zodat deze met de snijkant weer naar boven ligt. Leg op elk stukje ui een klontje boter.
Gaar de uien op de BBQ in 1 uur zacht en goudbruin. Om het kwartier kun je met een lepel wat van het vocht de uien bedruipen (arroseren).