Nu de schijf van vijf heeft aangekondigd dat we nog meer groenten moeten gaan eten dacht ik: laat ik mijn steentje maar bijdragen. BBQ’n staat in Nederland synoniem voor veel vlees en veel stokbrood met pindasaus. Maar het kan zoveel beter. Wat dacht je van deze geroosterde groenten van de Big Green Egg? Super simpel, snel, makkelijk en vooral gezond. Ook makkelijk vooraf te bereiden voor een etentje met groot gezelschap.
Deze geroosterde groenten zie je veel in de Zuid-Europese landen op het menu staan. Gewoon omdat er in het seizoen zoveel van is en het mega lekker en gezond is. Deze geroosterde groenten kun je makkelijk een dag van tevoren voorbereiden. Wegzetten in de koelkast met een heerlijke olie van knoflook en basilicum.
Wat heb je nodig?
- 2x
- Aubergines
- courgettes
- rode paprika’s
- extra vergine olijfolie
- 2 tenen knoflook
- bosje basilicum
- peper en zout
- boterhamzakjes
Hoe maak je deze geroosterde groenten van de Big Green Egg?
Steek de BBQ aan en stook op tot middelmatige hitte of een temperatuur van 220ºC. Wil je weten wat ik bedoel? lees dan deze special.
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi deze met zout en zet een half uurtje weg. Hierdoor onttrekt het vocht zich uit de aubergine. Dep daarna droog met een keukenpapiertje.
Snijd de courgette in plakken. Hussel in een kom de aubergine en courgette door 2 eetlepels olijfolie om te bakken. Zorg dat de groenten een filmlaagje olie krijgen.
Maak een kruidenolie door de knoflook te raspen of fijn te snijden, de basilicum te snijden. Meng dit samen met peper en zout door6 eetlepels van de olie.
Leg de paprika op de bbq en rooster tot het vel van de paprika zwart kleurt. Dit duurt even maar intussen kun je de andere groenten grillen. Als de paprika’s zwart zijn haal je ze van de bbq en doe je ze in de boterhamzakjes. Hierdoor laat het velletje makkelijk los.
Grill de overige groenten tot deze er mooi geroosterd er uitzien.
Leg de geroosterde groenten op een grote schaal en meng met de kruidenolie. Zet een tijdje weg voor het serveren zodat de smaken goed in kunnen trekken.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 2 Aubergines
- 2 courgettes
- 2 rode paprika's
- extra vergine olijfolie
- 2 tenen knoflook
- bosje basilicum
- peper en zout
- boterhamzakjes
INSTRUCTIES
Steek de BBQ aan en stook op tot middelmatige hitte of een temperatuur van 220ºC. Wil je weten wat ik bedoel? lees dan deze special.
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi deze met zout en zet een half uurtje weg. Hierdoor onttrekt het vocht zich uit de aubergine. Dep daarna droog met een keukenpapiertje.
Snijd de courgette in plakken. Hussel in een kom de aubergine en courgette door 2 eetlepels olijfolie om te bakken. Zorg dat de groenten een filmlaagje olie krijgen.
Maak een kruidenolie door de knoflook te raspen of fijn te snijden, de basilicum te snijden. Meng dit samen met peper en zout door6 eetlepels van de olie.
Leg de paprika op de bbq en rooster tot het vel van de paprika zwart kleurt. Dit duurt even maar intussen kun je de andere groenten grillen. Als de paprika's zwart zijn haal je ze van de bbq en doe je ze in de boterhamzakjes. Hierdoor laat het velletje makkelijk los.
Grill de overige groenten tot deze er mooi geroosterd er uitzien.
Leg de geroosterde groenten op een grote schaal en meng met de kruidenolie. Zet een tijdje weg voor het serveren zodat de smaken goed in kunnen trekken.