Deze geroerbakte spinazie op Oosterse wijze is een heel leuk bijgerecht! Je zet het in een handomdraai op tafel en het is ook nog eens heel gezond! Wij aten dit bijgerecht bij de gebakken rijst met makreel! Echt een aanrader om ook eens te maken. Bij ons thuis ligt altijd wel ui, knoflook, gember en wat rode peper in de groentela. Dit zijn smaakmakers die waar wij van houden en vaak gebruiken. Je kunt bij dit recept bijvoorbeeld ook de spinazie vervangen door gestoomde broccoli. Dan heb je net zo een lekker en gezond Oosters bijgerecht als deze!
Wat heb je nodig?
- 300 gram spinazie
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- stukje gember
- 1 rode peper
- 1 theelepel sesamolie
- zonnebloemolie
- peper en zout
extra nodig: wok (of koekenpan)
Hoe maak je deze geroerbakte spinazie op Oosterse wijze?
Snij de ui en knoflook fijn. Doe de knoflook niet te fijn anders dan verbrand het te snel in de wok. Schil de gember en snij ook fijn. Wij houden erg van pittig en voegen dus een hele rode peper toe. Mocht je dit teveel vinden kun je natuurlijk altijd wat minder er van in doen.
Verhit in de wok een beetje zonnebloem olie. Fruit de ui, knoflook, gember en peper even aan in de olie. Voeg vervolgens de spinazie toe. Past niet alles in de pan schep dan een paar keer om en voeg wat meer toe. Bak dit niet te lang! Het moet net eventjes geslonken zijn en dan is het goed.
Haal van het vuur en voeg als laatste de sesamolie toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Proef of dit genoeg is en voeg anders nog wat extra toe.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 300 gram spinazie
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- stukje gember
- 1 rode peper
- 1 theelepel sesamolie
- zonnebloemolie
- peper en zout
- extra nodig:
- wok (of koekenpan)
INSTRUCTIES
Snij de ui en knoflook fijn. Doe de knoflook niet te fijn anders dan verbrand het te snel in de wok. Schil de gember en snij ook fijn. Wij houden erg van pittig en voegen dus een hele rode peper toe. Mocht je dit teveel vinden kun je natuurlijk altijd wat minder er van in doen.
Verhit in de wok een beetje zonnebloem olie. Fruit de ui, knoflook, gember en peper even aan in de olie. Voeg vervolgens de spinazie toe. Past niet alles in de pan schep dan een paar keer om en voeg wat meer toe. Bak dit niet te lang! Het moet net eventjes geslonken zijn en dan is het goed.
Haal van het vuur en voeg als laatste de sesamolie toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Proef of dit genoeg is en voeg anders nog wat extra toe.