Omdat mijn vriendin geen vlees eet, ben ik regelmatig op zoek naar een leuk vegetarisch gerecht. Deze keer heb ik gekozen voor een Mexicaanse gepofte zoete aardappel van de Big Green Egg. Zoete aardappel is heerlijk zoet en combineert goed met de frisse smaken van de munt en citroen.
De zoete aardappel is de laatste tijd een populair ingrediënt geworden. Dit komt vooral door de Paleo aanhangers. Die vervangen de gewone aardappel met de zoete aardappel omdat deze volgens hun een stuk beter is als de gewone. Kijk hier maar eens.
Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse gepofte zoete aardappel van de Big Green Egg?
- 4 kleine zoete aardappelen
- 1 klein blikje mais
- paar takjes peterselie
- paar takjes munt fijngesneden
- olijfolie
- een eetlepel citroensap
- 1 avocado
- peper en zout
Hoe maak je deze gepofte zoete aardappel?
Bereid de Big Green Egg of andere bbq voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 190°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan hier.
Als de bbq op temperatuur is kun je de aardappels in ongeveer 40 minuten garen op het rooster.
Maak ondertussen de vulling voor de zoete aardappel. Snijd de peterselie en munt fijn. Meng dit met een beetje olijfolie en het citroensap. Breng dit op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado door de helft en verwijder met een lepel het vruchtvlees. Je kunt nu het vruchtvlees in blokjes snijden. Laat het blikje mais uitlekken en meng de mais, avocado en de dressing met elkaar.
Wanneer de gepofte aardappel gaar is kun je deze door de helft snijden, maar niet geheel door. Lepel de vulling in de zoete aardappel en serveer warm.
Wij aten deze gepofte zoete aardappel van de Big Green Egg met een frisse groene salade.
Eet smakelijk!