Gepofte zoete aardappel op de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Gepofte zoete aardappel op de BBQ recept Big Green Egg gezond feta

Ik heb laatst een Mexicaanse gepofte zoete aardappel gepost. De zoete smaak van de aardappel is ontzettend lekker en je kunt het makkelijk combineren. Bij dit recept van gepofte zoete aardappel op de BBQ heb ik gekozen voor een vulling van tomaatjes, feta knoflook en peterselie.

De zoete aardappel is de laatste tijd een populair ingrediënt geworden. Dit komt vooral door de Paleo aanhangers. Die vervangen de gewone aardappel met de zoete aardappel omdat deze volgens hun een stuk beter is als de gewone. Kijk hier maar eens. Buiten dat het heel gezond is, is dit ook nog eens een lekker BBQ recept.

Wat heb je nodig voor deze gepofte zoete aardappel?

  • 4 kleine zoete aardappelen
  • cherry trostomaatjes
  • paar takjes peterselie
  • extra vergine olijfolie
  • halve teen knoflook
  • 100 gram fêta
  • peper en zout

Hoe maak je deze zoete aardappel?

Bereid de Big Green Egg of andere bbq voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 190°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan hier.

Als de bbq op temperatuur is kun je de aardappels in ongeveer 40 minuten garen op het rooster.

Maak ondertussen de vulling voor de zoete aardappel. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de peterselie fijn en meng alles door elkaar. Brokkel de stukjes fêta boven de kom. Rasp de halve teen knoflook fijn en meng dit met een paar eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed. Proef en breng eventueel nog verder op smaak.

Wanneer de gepofte aardappel gaar is kun je deze door de helft snijden, maar niet geheel door. Lepel de vulling in de zoete aardappel en serveer warm.

Wij aten deze gepofte zoete aardappel op de BBQ met een frisse groene salade.

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!