Gepofte venkel van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
gepofte Venkel van de Big Green Egg recept BBQ gepoft gepofte groenten

Veel mensen weten niet goed wat ze naast hun stuk vlees of vis van de BBQ kunnen eten. Vaak kiezen zij voor een salade maar gepofte groente is ook heel lekker. Deze gepofte venkel van de Big Green Egg heeft wel even de tijd nodig, maar dan heb je wel een heerlijk bijgerecht. De zoete anijs-achtige smaak past goed bij vis. Wij aten deze dan ook bij een heerlijke makreelfilet die ik hierna zal posten. Zeker het proberen waard!

Op deze manier kun je allerlei groenten klaar maken. Zo heb ik ook al eens pastinaak gemaakt en je kunt dit ook makkelijk met bietjes of een andere groente doen. Probeer dat wat je lekker vind en ontdek vooral je eigen smaken.

Wat heb je nodig voor deze gepofte venkel van de Big Green Egg?

  • 1 venkelknol
  • een flinke klont boter (80 gr ongeveer)

Extra nodig:

Hoe maak je deze gepofte venkel?

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de venkel in een aluminium bakje doen en de klont boter kan daarop worden gelegd. Plaats het bakje in de BBQ een sluit de deksel .Draai de venkel ongeveer elke tien minuten eventjes.

Als de buitenkant mooi zacht is geworden (maar het moet zeker wel nog een bite hebben) is de venkel klaar. Dit duurde bij mij toch nog ongeveer 1 tot 1,5 uur.  Snijd de bladeren in zijn geheel weg, bestrooi met wat zout en serveer direct.

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn ook lekker!