Gepofte Spaanse pepers in olijfolie

door Mr. in the Kitchen
Spaanse peper in olijfolie recept pimientos de pardon BBQ olijfolie kruidenolie olie pepers

De laatste tijd ben ik behoorlijk aan het experimenteren met gepofte groenten. Zo heb ik laatst gepofte paprika, aubergine, knoflook en venkel gemaakt. Maar deze keer een pittige variant. Mijn vriendin houdt ontzettend van pittig eten en zij heeft een keer hete pepertjes in olijfolie gegeten. Dit wilde ze nog een keer eten maar wist niet helemaal hoe het gerechtje gemaakt was. Nu hebben we de laatste tijd wat geëxperimenteerd met pepers waarvan dit de eerste post is maar er zullen binnenkort ook wat jalapeno versies verschijnen. Deze keer dus Gepofte Spaanse peper in olijfolie.

In Spanje heb je Pimientos de Padron en deze pepertjes worden vaak gefrituurd. Deze keer dus bereid op de BBQ. Je moet wel van pittig eten houden maar dan zijn deze gepofte Spaanse pepers wel echt super lekker. Ik ben inmiddels wel wat gewend dus kan deze dan ook zeker aan raden. Mocht je deze nu te heet vinden kun je natuurlijk altijd wat minder pittige varianten gebruiken.

Wat heb je nodig voor deze gepofte Spaanse peper in olijfolie?

  • een aantal verse pepers
  • 1/2 teen knoflook
  • rozemarijn
  • tijm
  • oregano
  • olijfolie
  • zout

Hoe maak je deze pepers?

Steek de BBQ aan. Op het moment dat de kooltjes gloeiend heet zijn kun je beginnen. Ik had niet heel veel tijd dus ik heb niet echt gewacht tot ze veel hitte hadden (zie foto) maar het is beter even de kooltjes te laten gloeien. Leg de pepers in de hete kooltjes en laat het velletje zwart worden. Als de pepers rondom zwart zijn kun je ze uit de kooltjes halen en in een plastic zak doen. Zo kun je straks makkelijk het velletje verwijderen.

Verwijder het velletje van de peper. Maak nu de kruidenolie door alle kruiden fijn te snijden. Doe nu een flinke scheut olijfolie in een kommetje en voeg de kruiden toe. Rasp een halve teen knoflook bij de olijfolie (of snijdt deze heel fijn). Breng verder op smaak met wat zout.

Leg de pepers op een bordje en schenk de kruidenolie er overheen. Serveer als tapas voor het eten of gewoon lekker voor er bij.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!