Het poffen van groente heeft steeds meer mijn interesse gekregen. Ik heb al eerder eens een gepofte aubergine gepost met pesto. Deze gepofte paprika van de BBQ past daar mooi bij! Doordat je de paprika poft kun je het velletje makkelijk verwijderen en wordt de paprika ook nog eens zachter. Super lekker met wat knoflook en peterselie! En ja, dit is honderd keer lekkerder dan de gepofte paprika’s in een potje uit de supermarkt.
Dit gerechtje kun je ideaal als bijgerecht gebruiken. Het is namelijk makkelijk van tevoren klaar te maken waardoor je tijdens het BBQ’n zelf je handen vrij hebt voor het vlees of vis.
Wat heb je nodig voor deze gepofte paprika van de BBQ?
- 4 paprika’s
- olijfolie
- peper en zout
- knoflook
- kruiden naar wens bijvoorbeeld peterselie of basilicum
Hoe maak je deze paprika?
Eigenlijk is dit gerecht heel simpel. Je kunt het dan ook makkelijk bereiden. Steek de BBQ aan en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 200°C. Als de kooltjes mooi gloeien kun je de paprika op de kooltjes leggen en de deksel sluiten. De paprika’s worden nu zwart aan de buitenkant maar dit is geen probleem. Als een kant van de paprika zwart is geworden draai je de paprika om. Ga nu door tot de gehele paprika’s zwart zijn.
Als er een paprika helemaal zwart is geworden kun je deze in een pan met deksel doen of in een plastic zakje. Dit doe je omdat als de paprika afkoelt normaal gesproken het velletje weer vast gaat zitten aan de paprika. Door ze in een pan met deksel te doen of door ze in een plastic zakje te doen gebeurt dit niet en kun je makkelijk het velletje losmaken.
Spoel onder de kraan het velletje weg en verwijder de zaadjes. Als alle paprika’s schoon zijn kun je ze in een marinade leggen van bijvoorbeeld olijfolie, een halve teen knoflook en een hand peterselie. Je kunt ze ook in reepjes snijden in een marinade leggen en daarna op een broodje serveren.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 4 paprika's
- olijfolie
- peper en zout
- knoflook
- kruiden naar wens bijvoorbeeld peterselie of basilicum
INSTRUCTIES
Eigenlijk is dit gerecht heel simpel. Je kunt het dan ook makkelijk bereiden. Steek de BBQ aan en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 200°C. Als de kooltjes mooi gloeien kun je de paprika op de kooltjes leggen en de deksel sluiten. De paprika's worden nu zwart aan de buitenkant maar dit is geen probleem. Als een kant van de paprika zwart is geworden draai je de paprika om. Ga nu door tot de gehele paprika's zwart zijn.
Als er een paprika helemaal zwart is geworden kun je deze in een pan met deksel doen of in een plastic zakje. Dit doe je omdat als de paprika afkoelt normaal gesproken het velletje weer vast gaat zitten aan de paprika. Door ze in een pan met deksel te doen of door ze in een plastic zakje te doen gebeurt dit niet en kun je makkelijk het velletje losmaken.
Spoel onder de kraan het velletje weg en verwijder de zaadjes. Als alle paprika's schoon zijn kun je ze in een marinade leggen van bijvoorbeeld olijfolie, een halve teen knoflook en een hand peterselie. Je kunt ze ook in reepjes snijden in een marinade leggen en daarna op een broodje serveren.