Gepofte knoflook van de BBQ Big Green Egg recept

Gepofte knoflook van de BBQ makkelijk te maken!

door Mr. in the Kitchen

Dit wilde ik al heel lang posten. Deze gepofte knoflook van de BBQ is een heel makkelijk receptje en ontzettend lekker! Door het poffen van de knoflook wordt de smaak van de knoflook wat minder heftig. Ook krijgt het een beetje een zoete nootachtige smaak. Hierdoor is het ideaal om een broodje mee te smeren en daardoor wat smaak toe te voegen. Maar je kunt dit ook door een yoghurt of boter mengen en daarmee een mooie knoflooksmaak toe voegen.

Wat heb je nodig voor deze gepofte knoflook van de BBQ?

  • 1 (of meer) bollen knoflook
  • scheut olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je dit?

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Als de BBQ op temperatuur komt kun je de knoflook voorbereiden. Snijd het bovenste deel van de knoflook af. Je hoeft de knoflook niet te pellen. Het gaat er om dat de teentjes wat vrij komen te liggen. Leg de bol knoflook op een stukje aluminiumfolie. Schenk een beetje olijfolie over de bol knoflook. Strooi wat zout en peper over de bol knoflook. Vouw nu het aluminiumfolie samen.

Gaar de knoflook in de BBQ voor ongeveer een 45 minuten tot een uur. De knoflook moet zacht zijn geworden. Als de knoflook gaar is kun je een teen knoflook makkelijk uit zijn omhulsel verwijderen door van onderaan de teen een beetje de duwen. De knoflook komt dan naar boven en deze kun je verder gebruiken door op een broodje te smeren of door een tzatziki of kruidenboter te draaien. Bijvoorbeeld voor deze bruschetta met geroosterde paprika en gepofte knoflook(recept volgt)! Ik kreeg van een college BBQ’r de tip om de knoflook op een steak te smeren nadat deze bereid is. Dit ga ik dan ook zeker de volgende keer proberen!

Eet smakelijk!

.

Gepofte knoflook van de BBQ Big Green Egg recept

Gepofte knoflook van de BBQ

Print
Serves: 1 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 4 voted )

Ingredients

  • 1 (of meer) bollen knoflook
  • scheut olijfolie
  • peper en zout

Instructions

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Als de BBQ op temperatuur komt kun je de knoflook voorbereiden. Snijd het bovenste deel van de knoflook af. Je hoeft de knoflook niet te pellen. Het gaat er om dat de teentjes wat vrij komen te liggen. Leg de bol knoflook op een stukje aluminiumfolie. Schenk een beetje olijfolie over de bol knoflook. Strooi wat zout en peper over de bol knoflook. Vouw nu het aluminiumfolie samen.

Gaar de knoflook in de BBQ voor ongeveer een 45 minuten tot een uur. De knoflook moet zacht zijn geworden. Als de knoflook gaar is kun je een teen knoflook makkelijk uit zijn omhulsel verwijderen door van onderaan de teen een beetje de duwen. De knoflook komt dan naar boven en deze kun je verder gebruiken door op een broodje te smeren of door een tzatziki of kruidenboter te draaien. Bijvoorbeeld voor deze bruschetta met geroosterde paprika en gepofte knoflook(recept volgt)! Ik kreeg van een college BBQ'r de tip om de knoflook op een steak te smeren nadat deze bereid is. Dit ga ik dan ook zeker de volgende keer proberen!

Deze recepten zijn ook lekker!

8 reacties

Ab Müller 9 mei 2018 - 20:04

Wat zijn de recepten goed uitgelegd,en het gebruik van de egg !!!
Ga snel aan de gang ,dank je wel .

reageer
luuk 10 mei 2018 - 07:18

Dankjewel voor het compliment! Succes!

reageer
Ab Müller 9 mei 2018 - 20:04

Wat zijn de recepten goed uitgelegd,en het gebruik van de egg !!!
Ga snel aan de gang ,dank je wel .

reageer
luuk 10 mei 2018 - 07:18

Dankjewel voor het compliment! Succes!

reageer
Joop 1 augustus 2018 - 16:14

Goed uitgelegd, heel smakelijk……alleen in het bovenliggende stukje staat , “Ontzettend lekker” en dat kan niet…..Of het is lekker of het is ontzettend…hahahahaha

reageer
luuk 1 augustus 2018 - 18:16

Dankjewel! Ik vindt de knoflook in ieder geval ontzettend lekker!!

reageer
Joop 1 augustus 2018 - 16:14

Goed uitgelegd, heel smakelijk……alleen in het bovenliggende stukje staat , “Ontzettend lekker” en dat kan niet…..Of het is lekker of het is ontzettend…hahahahaha

reageer

Reageer