Dit wilde ik al heel lang posten. Deze gepofte knoflook van de BBQ is een heel makkelijk receptje en ontzettend lekker! Door het poffen van de knoflook wordt de smaak van de knoflook wat minder heftig. Ook krijgt het een beetje een zoete nootachtige smaak. Hierdoor is het ideaal om een broodje mee te smeren en daardoor wat smaak toe te voegen. Maar je kunt dit ook door een yoghurt of boter mengen en daarmee een mooie knoflooksmaak toe voegen.
Wat heb je nodig voor deze gepofte knoflook van de BBQ?
- 1 (of meer) bollen knoflook
- scheut olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je dit?
Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Als de BBQ op temperatuur komt kun je de knoflook voorbereiden. Snijd het bovenste deel van de knoflook af. Je hoeft de knoflook niet te pellen. Het gaat er om dat de teentjes wat vrij komen te liggen. Leg de bol knoflook op een stukje aluminiumfolie. Schenk een beetje olijfolie over de bol knoflook. Strooi wat zout en peper over de bol knoflook. Vouw nu het aluminiumfolie samen.
Gaar de knoflook in de BBQ voor ongeveer een 45 minuten tot een uur. De knoflook moet zacht zijn geworden. Als de knoflook gaar is kun je een teen knoflook makkelijk uit zijn omhulsel verwijderen door van onderaan de teen een beetje de duwen. De knoflook komt dan naar boven en deze kun je verder gebruiken door op een broodje te smeren of door een tzatziki of kruidenboter te draaien. Bijvoorbeeld voor deze bruschetta met geroosterde paprika en gepofte knoflook(recept volgt)! Ik kreeg van een college BBQ’r de tip om de knoflook op een steak te smeren nadat deze bereid is. Dit ga ik dan ook zeker de volgende keer proberen!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 (of meer) bollen knoflook
- scheut olijfolie
- peper en zout
INSTRUCTIES
Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Als de BBQ op temperatuur komt kun je de knoflook voorbereiden. Snijd het bovenste deel van de knoflook af. Je hoeft de knoflook niet te pellen. Het gaat er om dat de teentjes wat vrij komen te liggen. Leg de bol knoflook op een stukje aluminiumfolie. Schenk een beetje olijfolie over de bol knoflook. Strooi wat zout en peper over de bol knoflook. Vouw nu het aluminiumfolie samen.
Gaar de knoflook in de BBQ voor ongeveer een 45 minuten tot een uur. De knoflook moet zacht zijn geworden. Als de knoflook gaar is kun je een teen knoflook makkelijk uit zijn omhulsel verwijderen door van onderaan de teen een beetje de duwen. De knoflook komt dan naar boven en deze kun je verder gebruiken door op een broodje te smeren of door een tzatziki of kruidenboter te draaien. Bijvoorbeeld voor deze bruschetta met geroosterde paprika en gepofte knoflook(recept volgt)! Ik kreeg van een college BBQ'r de tip om de knoflook op een steak te smeren nadat deze bereid is. Dit ga ik dan ook zeker de volgende keer proberen!