Knolselderij carpaccio met cashewnoten creme gepoft gepofte groenten van de BBQ Big Green Egg recept mr and ms in the kitchen

Gepofte groenten van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Ik merk dat er steeds meer mensen op zoek zijn naar leuke groenten gerechten op de BBQ. Vlees dat weet iedereen inmiddels wel te maken maar wat moet je toch doen met groenten? Poffen natuurlijk! Gepofte groenten van de BBQ bevatten ontzettend veel smaak! Doordat er geen water bij komt kijken wordt de smaak intenser. Het is ook nog eens heel makkelijk om te doen, het enige dat je nodig hebt is tijd. Het kost wat tijd om groente te poffen maar uiteindelijk schotel je wel iets heel lekker op tafel!

Gepofte groenten van de BBQ

Er zijn ontzettend veel recepten te vinden van groenten die je poft op de BBQ. In deze post nemen we je mee naar onze favoriete recepten van gepofte groenten. Wij maakten deze groenten op onze Big Green Egg maar kunnen natuurlijk op bijna alle BBQ’s gemaakt worden.

Gepofte bietjes van de BBQ

Deze gepofte bietjes van de BBQ zijn ontzettend lekker. Wij hebben er uiteindelijk een bieten carpaccio van gemaakt. Wauw! Wat een leuk voorgerecht is dat! Je legt de bietjes gewoon tussen de kooltjes, even af en toe draaien en na ongeveer een uurtje heb jij heerlijke zachte bietjes. Laatst hebben wij deze bietjes ook, nadat ze waren ontdaan van de schil, nog eens gerookt. Super lekker! Klik hier voor het recept.

gepofte bietjes van de Big Green Egg BBQ biet bieten poffen groenten groente Vega vegetarisch bijgerecht mr and ms in the kitchen

Gepofte aardappel van de BBQ

Deze gepofte aardappel van de Big Green Egg kon natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben de aardappels ingepakt in aluminum folie en vervolgens indirect op het rooster gegaard. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze tussen de kooltjes te leggen. Wij serveerden de gepofte aardappels met een heerlijke romige saus die mijn moeder altijd voor mij maakte bij het recept van de eerste aardappeltjes van het jaar. Klik hier voor het recept.

gepofte aardappel van de BBQ Big Green Egg recept mr and ms in the kitchen

Gepofte paprika van de BBQ

Jana komt uit Bulgarije en daar eten ze ontzettend veel gepofte paprika. Het is dan ook een gerecht dat we heel vaak klaarmaken. Hiervoor hebben wij een speciaal apparaat uit Bulgarije meegenomen maar het kan natuurlijk ook gewoon in de BBQ. Lekker tussen de kooltjes. Als de BBQ goed heet is zijn ze zo klaar. Lekker met een olie met knoflook en peterselie! Klik hier voor het recept.

Gepofte paprika van de BBQ Big Green Egg recept gegrilde paprika

Gepofte knolselderij van de BBQ

Nog zo een ontzettend gaaf gerecht! Deze knolselderij hebben wij gepoft en vervolgens een heerlijke carpaccio van gemaakt. Door het poffen krijg je een heerlijke intense nootachtige zoete smaak. Echt heel bijzonder en zeker de moeite waard om te proberen. Kijk voor het recept van de carpaccio hier en de gepofte knolselderij hier.

Knolselderij carpaccio met cashewnoten creme gepoft gepofte BBQ Big Green Egg recept mr and ms in the kitchen

Gepofte knoflook van de BBQ

Deze gepofte knoflook is ontzettend lekker. Je kunt de knoflook op brood smeren maar ook op een steak! Door het poffen krijgt de knoflook een veel zachtere en een beetje een zoete smaak. Wij maken deze knoflook ontzettend vaak en doen dit dan op een bruchetta. Heerlijk als tapas vooraf. Kijk voor het recept van gepofte knoflook hier.

Knoflook op de Big Green Egg recept BBQ

Gepofte aubergine van de BBQ

Als laatste posten wij deze gepofte aubergine. Dit recept is ontstaan tijdens een bezoek aan Bulgarije. Wij aten het daar in een restaurant en waren meteen verkocht. Wij zijn allebei namelijk gek op aubergine! Door het poffen van de aubergine wordt deze heel zacht van structuur. Heerlijk met verse pesto en walnoten. Kijk hier voor het recept.

gepofte aubergine van de BBQ Big Green Egg kamado barbecue gezond vega vegetarisch egoplant mr and ms in the kitchen

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer