Enkele weken geleden maakten wij een heerlijke bietencarpaccio en daarvoor gebruikten wij gepofte bietjes. Omdat deze carpaccio zo goed was bevallen hebben wij de carpaccio inmiddels al vaak gemaakt. Buiten deze carpaccio kun je de gepofte bietjes natuurlijk voor veel verschillende gerechten gebruiken. Wat dacht je er van om deze door een salade te doen of te serveren samen met verschillende andere gegrilde of gepofte groenten. Deze bietjes zijn in ieder geval heerlijk als bijgerecht en ze zijn ook nog eens heel eenvoudig om te maken. Daarom wilden wij toch dit vrij eenvoudige gerecht een eigen post geven en daarom deze gepofte bietjes van de Big Green Egg.
Wat heb je nodig?
- Bietjes!
Hoe maak je deze gepofte bietjes van de Big Green Egg?
Steek de Big Green Egg aan en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over het aansteken van de Big Green Egg.
Als de BBQ op temperatuur komt kun je de bietjes aan de zijkant van de kamado leggen. Leg de bietjes niet direct in het witte (en daarmee heetste) gedeelte van het houtskool. Mochten de bietjes toch te heet weggelegd worden is dit nog geen ramp. Bij mij ging het ook een keer fout en toen verkoolde de eerste centimeter van de biet. Dit was later eenvoudig te verwijderen was met een mesje waarna ik een mooi schoon en smaakvol bietje over hield.
Gaar de bietjes voor ongeveer een uur. Draai om het kwartier de biet een kwartslag zodat een gelijkmatige garing ontstaat. Prik vervolgens met een sateprikker in de biet om te kijken of deze gaar is. Als deze er doorheen gaat zijn de bietjes klaar. Haal de bietjes uit de BBQ en laat even afkoelen.
Serveer de bietjes warm of koud!
Eet smakelijk
INGREDIËNTEN
- Bietjes
INSTRUCTIES
Steek de Big Green Egg aan en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over het aansteken van de Big Green Egg.
Als de BBQ op temperatuur komt kun je de bietjes aan de zijkant van de kamado leggen. Leg de bietjes niet direct in het witte (en daarmee heetste) gedeelte van het houtskool. Mochten de bietjes toch te heet weggelegd worden is dit nog geen ramp. Bij mij ging het ook een keer fout en toen verkoolde de eerste centimeter van de biet. Dit was later eenvoudig te verwijderen was met een mesje waarna ik een mooi schoon en smaakvol bietje over hield.
Gaar de bietjes voor ongeveer een uur. Draai om het kwartier de biet een kwartslag zodat een gelijkmatige garing ontstaat. Prik vervolgens met een sateprikker in de biet om te kijken of deze gaar is. Als deze er doorheen gaat zijn de bietjes klaar. Haal de bietjes uit de BBQ en laat even afkoelen.
Serveer de bietjes warm of koud!