Gepofte aubergine van de bbq met pesto en walnoten

door Mr. in the Kitchen
gepofte aubergine van de BBQ Big Green Egg kamado barbecue gezond vega vegetarisch egoplant mr and ms in the kitchen

Dit is een super mooi vegetarisch gerechtje. Eigenlijk is het een aubergine “cavemen” style garen. Doordat deze gepofte aubergine van de bbq op hoge temperatuur kort wordt verhit, behoudt het zijn vocht. Hierdoor is het een mooie zachte vrucht vol met smaak. Ik heb dit gegeten in Bulgarije waar ik samen met Jana (Jana is daar geboren) op vakantie was en was direct verkocht. Dit is een bijgerecht dat je makkelijk kunt maken ruim voordat je daadwerkelijk gaat BBQ’n. Bewaar de aubergine na bereiding in de koelkast en serveer koel.

Wat heb je nodig voor deze gepofte aubergine van de bbq?

  • 2 aubergines
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • +/- 1 dl olijfolie extra vergine
  • half teentje knoflook
  • bosje basilicum
  • zout en peper
  • een klein handje walnoten

Hoe maak je deze aubergine?

Steek de BBQ aan en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 200ºC. Wil je weten hoe ik dit met de Big Green Egg doe? Kijk dan hier. Terwijl de temperatuur van de BBQ oploopt kun je mooi de pesto maken. Dit is eigenlijk heel simpel.

Doe alle ingrediënten in een maatbeker. Pureer daarna de ingrediënten met een staafmixer. Breng de pesto vervolgens op smaak met wat zout en peper.

Leg vervolgens de aubergine tussen de hete kolen. Hier gebeurt verder niks mee. Sluit de deksel en haal de aubergine na ongeveer 10 minuten uit de BBQ. Laat de aubergine even afkoelen in een pannetje met de deksel er op. Hierdoor kun je de schil gemakkelijk losmaken.

Smeer de aubergine in met de pesto. Verkruimel het kleine handje walnoten er over en serveer direct of bewaar in de koelkast. Heb je nog wat over van de aubergine, dan kun je deze bewaren in de koelkast en eventueel als broodbeleg gebruiken. De pesto is in de koelkast nog ongeveer drie dagen houdbaar.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!