gepofte aardappel van de BBQ Big Green Egg recept mr and ms in the kitchen

Gepofte aardappel van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Ja waarom stond deze er nog niet op? Gepofte aardappel van de BBQ is echt heerlijk! Eenvoudig maar toch top! Wij maakten deze gepofte aardappels met een sausje dat mijn moeder altijd maakte voor nieuwelingen met Hollandse garnalen.  Dat recept moet ook echt op ons blog komen want dat is gewoon een beetje nostalgie. Iets waarvan je hoopte dat je moeder altijd zou maken als je langskwam. Nu dus bijna hetzelfde recept alleen de Hollandse garnalen missen. Deze kun je natuurlijk ook gewoon toevoegen want dat lijkt me ook erg lekker.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 4 middelgrote vastkokende aardappels
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • eetlepel bieslook
  • peper en zout

Hoe maak je deze gepofte aardappel van de BBQ?

Bereidt de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? kijk dan op deze special.

Je kunt de aardappels inpakken met aluminiumfolie maar ik vind het toch lekkerder als je dit niet doet. Het maakt voor de snelheid niet uit (wij hebben beiden naast elkaar gelegd) maar de aardappels kleuren op deze wijze net wat beter. Ook kun je, net als dat wij hebben gedaan een heel klein stukje rookhout toevoegen. Dat geeft een extra BBQ smaakje.

Maak de saus door de zure room, mayonaise en citroensap door elkaar te mengen. Snij de bieslook fijn en voeg toe. Breng het saus op smaak met wat zout en peper en ga dan proeven. Misschien wil je wat meer citroensap of wat minder mayonaise. Probeer jouw smaak te vinden!

Gaar de aardappels totdat ze gaar zijn. Dit moet je even voelen of prikken met een vork. Het duurde bij mij ongeveer 1 tot 1,5 uur.

Snij de aardappel doormidden en laat even afkoelen. Als de meeste hitte er uit is kun je de saus toevoegen.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer