Wauw wat een knaller van een recept! Afgelopen weekend was er iemand uit het buitenland bij ons te gast en die wilde eigenlijk geen rood vlees. Ze was wel erg gecharmeerd van kip. Op zoek naar een mooi recept kwam ik deze in citroengras en koriander gemarineerd kip tegen. Het zag er fantastisch uit en zo smaakte het ook! Check nu mijn versie van dit recept van deze in citroengras-koriander gemarineerde kip op de Big Green Egg.
Wat heb je nodig voor deze gemarineerde kip op de Big Green Egg?
- 700 gram kippenvleugeltjes
- olijfolie (ongeveer 4 eetlepels)
- 15 gram koriander
- 4 tenen knoflook
- 3 stengels citroengras (eventueel vervangen door 3 eetlepels limoen en limoenrasp)
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 rode chilipeper (kun je uiteraard weglaten)
- halve eetlepel zout
Hoe maak je deze gemarineerde kip?
Maak eerst de marinade door de olijfolie, koriander, knoflook, citroengras (buitenste laag verwijderen), kurkuma, de rode chilipeper en het zout in een keukenmachine te pureren. Nu ‘pakte’ mijn kleine mag-mix het niet omdat het zo een kleine hoeveelheid was. Je kunt dan ook gewoon de staafmixer gebruiken (zoals mij). Pureer alles tot een mooie gladde marinade. Doe de kip in een diepvrieszak en doe de marinade er bij. Op deze manier zit de marinade overal. Leg weg voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Bereid vervolgens de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-125°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special.
Haal nu de kip uit de koelkast en leg deze op het rooster en sluit de deksel. Gaar op deze indirecte wijze ongeveer een 30 minuutjes. Haal de kip van het rooster en bouw nu je BBQ om tot directe warmte. Zorg dat deze wat meer op temperatuur is (ongeveer 200ºC). De temperatuur is daarna niet meer belangrijk je gaat nu grillen. Grill vervolgens voor een mooie krokante buitenlaag nog ongeveer 5-10 minuten. Let wel doe de deksel niet dicht (anders krijg je een flinke vetwalm op je kip).
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 700 gram kippenvleugeltjes
- olijfolie (ongeveer 4 eetlepels)
- 15 gram koriander
- 4 tenen knoflook
- 3 stengels citroengras (eventueel vervangen door 3 eetlepels limoen en limoenrasp)
- 1 eetlepel kurkuma
- 1 rode chilipeper (kun je uiteraard weglaten)
- halve eetlepel zout
INSTRUCTIES
Maak eerst de marinade door de olijfolie, koriander, knoflook, citroengras (buitenste laag verwijderen), kurkuma, de rode chilipeper en het zout in een keukenmachine te pureren. Nu 'pakte' mijn kleine mag-mix het niet omdat het zo een kleine hoeveelheid was. Je kunt dan ook gewoon de staafmixer gebruiken (zoals mij). Pureer alles tot een mooie gladde marinade. Doe de kip in een diepvrieszak en doe de marinade er bij. Op deze manier zit de marinade overal. Leg weg voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Bereid vervolgens de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100-125°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special.
Haal nu de kip uit de koelkast en leg deze op het rooster en sluit de deksel. Gaar op deze indirecte wijze ongeveer een 30 minuutjes. Haal de kip van het rooster en bouw nu je BBQ om tot directe warmte. Zorg dat deze wat meer op temperatuur is (ongeveer 200ºC). De temperatuur is daarna niet meer belangrijk je gaat nu grillen. Grill vervolgens voor een mooie krokante buitenlaag nog ongeveer 5-10 minuten. Let wel doe de deksel niet dicht (anders krijg je een flinke vetwalm op je kip).