Gegrilde witte asperges van de Big Green Egg met sabayon? Jazeker! wat een fantastische combinatie is dit. Het aspergeseizoen staat op het punt van beginnen en daarom dit overheerlijke recept. Sabayon wordt normaal gesproken alleen gebruikt voor toetjes maar als je de suiker weglaat kun je de sabayon ook heel goed gebruiken als mooie saus bij deze asperges. De knapperige kappertjes zijn een gave aanvulling. Wij aten deze asperges met zalm van cederhouten plank. Allebei een ontzettend goede combinatie.
Ik vond het idee van de sabayon op de site van de Volkskrant.
Wat heb je nodig voor deze gegrilde witte asperges van de Big Green Egg?
- 5 asperges per persoon
- 6 eidooiers
- 175 ml witte wijn (bijvoorbeeld de wijn die je erbij serveert)
- 1 potje kappertjes
- zonnebloemolie
- zout en peper
Hoe maak je deze gegrilde witte asperges?
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200 °C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Als de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de asperges schillen. Dit is erg belangrijk bij witte asperges. Zorg dat je rondom helemaal geschild hebt. Snijdt de achterste 2 cm van de asperges af. Blancheer de asperges vervolgens 5 minuten.
Verhit een laag zonnebloem olie van 2 cm in een steelpannetje en zorg dat deze goed heet is. Mocht je een temperatuur meter hebben dan kun je 180°C aanhouden. Knijp het vocht uit de kappertjes en frituur totdat ze zijn opengesprongen en knapperig. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Klop de eidooiers door elkaar en klop schuimig. Voeg een snuf zout toe en voeg beetje voor beetje de witte wijn toe. Klop de eidooiers en de wijn lobbig zoals slagroom. Zet de sabayon weg en gril de asperges.
Leg de asperges op de Big Green Egg sluit de deksel en gril ongeveer 3 minuten per kant. De asperges moeten gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
Serveer de asperges op een bord en bestrooi met wat zout. Schenk daar wat van de sabayon over en daarop de kappertjes.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 5 asperges per persoon
- 6 eidooiers
- 175 ml witte wijn (bijvoorbeeld de wijn die je erbij serveert)
- 1 potje kappertjes
- zonnebloemolie
- zout en peper
INSTRUCTIES
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200 °C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Als de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de asperges schillen. Dit is erg belangrijk bij witte asperges. Zorg dat je rondom helemaal geschild hebt. Snijdt de achterste 2 cm van de asperges af. Blancheer de asperges vervolgens 5 minuten.
Verhit een laag zonnebloem olie van 2 cm in een steelpannetje en zorg dat deze goed heet is. Mocht je een temperatuur meter hebben dan kun je 180°C aanhouden. Knijp het vocht uit de kappertjes en frituur totdat ze zijn opengesprongen en knapperig. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Klop de eidooiers door elkaar en klop schuimig. Voeg een snuf zout toe en voeg beetje voor beetje de witte wijn toe. Klop de eidooiers en de wijn lobbig zoals slagroom. Zet de sabayon weg en gril de asperges.
Leg de asperges op de Big Green Egg sluit de deksel en gril ongeveer 3 minuten per kant. De asperges moeten gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
Serveer de asperges op een bord en bestrooi met wat zout. Schenk daar wat van de sabayon over en daarop de kappertjes.