Wauw! Gaaf recept! De moeder van Jana maakte dit eigeel sausje voor iemand en vertelde daar vol lof over. Die wilde ik ook wel eens maken en zo geschiede. Wel een aantal aanpassingen gedaan en dit is het eindresultaat. Jana haar moeder gebruikte gesmolten boter maar dat hadden wij niet meer in huis. Ik denk dat je beide oliën zou kunnen vervangen voor dezelfde hoeveelheid boter. Lijkt ons namelijk ook heel lekker! Samen met de gegrilde witte asperges van de BBQ heb je hier echt een topmaaltijd!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 3 eieren
- theelepel mosterd
- 2 eetlepels walnoot olie
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- halve theelepel witte basterdsuiker
- zout en peper
- 10 witte asperges
- platte peterselie
Hoe maak je deze gegrilde witte asperges van de BBQ
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180 °C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Maak ondertussen het sausje. Kook de eieren in 6 minuten hard. Verwijder het eigeel en hou het eiwit apart. Haal het eigeel boven een kom door een bolzeef. Klop het eigeel samen met de walnoot, olijfolie, azijn, mosterd en suiker op. Je krijgt nu een gebonden saus. Lukt het niet meteen klopt nog wat door. Voeg eventueel een eetlepel water toe. Als het goed is heb je nu een mooie gebonden saus. Proef en breng op smaak met wat zout en peper en bewaar. Snij het eiwit in stukjes en bewaar.
Als de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de asperges schillen. Dit is erg belangrijk bij witte asperges. Je kunt dit het beste doen door ze op je snijplank te leggen en vanaf het kopje te schillen. Zorg dat je rondom helemaal geschild hebt. Snijdt de achterste 2 cm van de asperges af. Je kunt er voor kiezen om de asperges te blancheren. Blancheer de asperges dan 5 minuten en spoel met koud warer af om het koken te stoppen. Je grilt ze dan voor 2 x 3 minuten
Wij hebben ze niet geblancheerd en dan hebben ze ongeveer 12 minuten nodig. Leg de asperges op de Big Green Egg sluit de deksel en gril ongeveer 5 minuten per kant. De asperges moeten gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
Serveer de asperges met het eigeel sausje en daarboven op het eiwit. Bestrooi met wat zout en peper en de fijngesneden peterselie.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 3 eieren
- theelepel mosterd
- 2 eetlepels walnoot olie
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- halve theelepel witte basterdsuiker
- zout en peper
- 10 witte asperges
- platte peterselie
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180 °C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Maak ondertussen het sausje. Kook de eieren in 6 minuten hard. Verwijder het eigeel en hou het eiwit apart. Haal het eigeel boven een kom door een bolzeef. Klop het eigeel samen met de walnoot, olijfolie, azijn, mosterd en suiker op. Je krijgt nu een gebonden saus. Lukt het niet meteen klopt nog wat door. Voeg eventueel een eetlepel water toe. Als het goed is heb je nu een mooie gebonden saus. Proef en breng op smaak met wat zout en peper en bewaar. Snij het eiwit in stukjes en bewaar.
Als de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de asperges schillen. Dit is erg belangrijk bij witte asperges. Je kunt dit het beste doen door ze op je snijplank te leggen en vanaf het kopje te schillen. Zorg dat je rondom helemaal geschild hebt. Snijdt de achterste 2 cm van de asperges af. Je kunt er voor kiezen om de asperges te blancheren. Blancheer de asperges dan 5 minuten en spoel met koud warer af om het koken te stoppen. Je grilt ze dan voor 2 x 3 minuten
Wij hebben ze niet geblancheerd en dan hebben ze ongeveer 12 minuten nodig. Leg de asperges op de Big Green Egg sluit de deksel en gril ongeveer 5 minuten per kant. De asperges moeten gaar zijn maar nog wel een bite hebben.
Serveer de asperges met het eigeel sausje en daarboven op het eiwit. Bestrooi met wat zout en peper en de fijngesneden peterselie.