Altijd interessant om iets nieuws te proberen en deze keer een gegrilde watermeloen van de Big Green Egg. Deze watermeloen wordt als een gewone steak klaargemaakt. Eerst gemarineerd en daarna korst gegrild boven een hete BBQ. Door de hitte krijgt het een zoetere smaak. Ik vond de smaak lijken op een soort van warm ijsje. Klinkt een beetje gek maar wel ontzettend lekker. Je kunt deze gegrilde watermeloen gebruiken als voorgerecht, bijgerecht of als hapje. Ook is het een ideaal recept voor de kleine man! Zeker proberen!
Mocht je deze watermeloen willen uitbreiden? Dan kun je er wat feta en pijnboompitjes bij serveren en bijvoorbeeld een waterkers-salade.
Wat heb je nodig voor deze gegrilde watermeloen van de Big Green Egg?
- Paar dikke plakken watermeloen
- kwart teen knoflook
- chilivlokken
- rozemarijn
- tijm
- olie
- zout
Hoe maak je deze gegrilde watermeloen?
Bereid je Big Green Egg voor op direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Bekijk dan deze special.
Maak de marinade voor de watermeloen. Meng een scheut olijfolie met de rasp van een kwart teen knoflook, rozemarijn en tijm. Leg de watermeloen daar een uurtje in.
Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de watermeloen grillen. Bestrooi de watermeloen met zout en chilivlokken en leg deze op de BBQ. Grill de watermeloen ongeveer drie minuten per kant.
Serveer de watermeloen direct nu deze nog warm is.
Eet smakelijk!