Gegrilde venkel op de BBQ Big Green Egg kamado barbecue recept venkel citroen peterselie kappertjes olijfolie mr and ms in the kitchen

Gegrilde venkel op de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Op mooie dagen staat de Big Green Egg bij ons altijd aan en dan ligt er vaak een mooi stukje vis op die vaak vergezeld is van lekkere groente. Venkel is zo een groente dat hier met grote regelmaat gemaakt wordt. Venkel heeft een hele bijzondere smaak dat goed past bij vis. Het lijkt een beetje op anijs en ken ik verder niet van andere groenten. Eerder maakten wij deze gepofte venkel van de Big Green Egg en deze keer staat er gegrilde venkel op de BBQ op het menu. Door het grillen van de venkel krijgt de groente een heerlijke BBQ smaak. Het voordeel van de grillen van de venkel in vergelijking met het poffen is dat je veel sneller klaar bent. 5 minuutjes en je hebt al een heerlijke bijgerecht van de BBQ.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 venkel knol
  • rasp van een 1/2 citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel peterselie
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je deze gegrilde venkel op de BBQ?

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct grillen.

Snij de venkel in dunne plakken. Ik heb ongeveer een halve centimeter aangehouden. Daar waar de kern zit blijven de plakken mooi heel maar daar waar geen kern zit vallen de plakken venkel uit elkaar.

Geef de venkel een klein laagje olie en gril de venkel op de BBQ in ongeveer 3 minuten per kant gaar.

Haal vervolgens de venkel van de BBQ en schik deze op een bord. Rasp wat schil van de citroen er boven, druppel wat extra vierge olijfolie er overheen en verdeel de kappertjes over het bord. Bestrooi als laatste met wat peper en zout

Eet smakelijk!

Wij aten deze gegrilde venkel bij deze zeebaars van de BBQ.

Gegrilde venkel op de BBQ Big Green Egg kamado barbecue recept venkel citroen peterselie kappertjes olijfolie mr and ms in the kitchen

gegrilde venkel op de BBQ

Print
Serves: 2 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.4/5
( 15 voted )

Ingredients

  • 1 venkel knol
  • rasp van een 1/2 citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel peterselie
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Instructions

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct grillen.

Snij de venkel in dunne plakken. Ik heb ongeveer een halve centimeter aangehouden. Daar waar de kern zit blijven de plakken mooi heel maar daar waar geen kern zit vallen de plakken venkel uit elkaar.

Geef de venkel een klein laagje olie en gril de venkel op de BBQ in ongeveer 3 minuten per kant gaar.

Haal vervolgens de venkel van de BBQ en schik deze op een bord. Rasp wat schil van de citroen er boven, druppel wat extra vierge olijfolie er overheen en verdeel de kappertjes over het bord. Bestrooi als laatste met wat peper en zout

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer