Gegrilde tomaten op de BBQ

door Mr. in the Kitchen
gegrilde tomaten op de BBQ Big Green Egg kamado recept Vega vegetarisch bijgerecht mr and ms in the kitchen

In de zoektocht naar lekkere groente bijgerechten kwamen we op deze gegrilde tomaten op de BBQ. Waarom hebben wij daar nog niet eerder aan gedacht? Het is een ideaal gerechtje om te maken als jouw heerlijke stukje vlees aan het rusten is. Je hebt namelijk maar 10 minuten nodig en dan staat dit smaakvolle bijgerecht al op tafel. Dat scheelt weer 10 lange minuten watertandend kijken naar dat mooie stukje vlees. Wij hebben gebruik gemaakt van een mix van verse kruiden maar dit kun je natuurlijk naar hartelust aanpassen.

Wat heb je nodig?

  • 4 grote rode tomaten
  • extra vierge olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 5 takjes tijm
  • 1,5 teen knoflook
  • peper en zout

Hoe maakt je deze gegrilde tomaten op de BBQ?

Maak de Big Green Egg gereed voor direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik gebruikte hiervoor mijn gietijzeren rooster.

Snij de knoflook fijn. Doe flink wat van de olijfolie in een kleine koekenpan en zet deze op het vuur. Op het moment dat het begint te bubbelen rond de knoflook zet je het vuur zo laag mogelijk en laat je dit een paar minuten doorgaan. Giet hierna de knoflookolie af in een kommetje. Snij de rozemarijn, oregano en tijm fijn en voeg toe aan de olie.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de tomaten in 5 minuten per kant gaar grillen. Begin als eerste met de kant van het snijvlak. Draai na 2 minuten een kwartslag zodat je mooie grillstrepen krijgt. Als je de tomaat omdraait kun je een beetje van de knoflookolie op elke tomaat doen. Gaar nog voor 5 minuten en serveer direct.

Wij aten deze gegrilde tomaten op de BBQ bij een heerlijk bavette van de BBQ.

Eet smakelijk!

geroosterde tomaten gegrilde tomaten grillen roosteren tomaatjes tomaat BBQ Big Green Egg mr and ms in the kitchen

gegrilde tomaten op de BBQ Big Green Egg kamado recept Vega vegetarisch bijgerecht mr and ms in the kitchen

Gegrilde tomaten op de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.8/5
( 4 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 4 grote rode tomaten
  • extra vierge olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes oregano
  • 5 takjes tijm
  • 1,5 teen knoflook
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Maak de Big Green Egg gereed voor direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik gebruikte hiervoor mijn gietijzeren rooster.

Snij de knoflook fijn. Doe flink wat van de olijfolie in een kleine koekenpan en zet deze op het vuur. Op het moment dat het begint te bubbelen rond de knoflook zet je het vuur zo laag mogelijk en laat je dit een paar minuten doorgaan. Giet hierna de knoflookolie af in een kommetje. Snij de rozemarijn, oregano en tijm fijn en voeg toe aan de olie.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de tomaten in 5 minuten per kant gaar grillen. Begin als eerste met de kant van het snijvlak. Draai na 2 minuten een kwartslag zodat je mooie grillstrepen krijgt. Als je de tomaat omdraait kun je een beetje van de knoflookolie op elke tomaat doen. Gaar nog voor 5 minuten en serveer direct.

Wij aten deze gegrilde tomaten op de BBQ bij een heerlijk bavette van de BBQ.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!