gegrilde salade asperges romaine sla Big Green Egg gerecht bijgerecht Vega BBQ

Gegrilde salade van de Big Green Egg

door Ms. in the Kitchen

Ik lees nog genoeg dat mensen geen raad weten wat ze met een vegetarisch bijgerecht op de BBQ aan moeten. Dat je überhaupt groenten op de BBQ doet is sommigen vreemd. Gelukkig begint het steeds meer normaal te worden en heeft bijvoorbeeld Leonard Ellenbaas al een geheel kookboek geweid aan groente gerechtjes op de Big Green Egg met zijn boek groen op kolen.  Dit recept van gegrilde salade kwam ik tegen in de allerhande en werd klaargemaakt met een grillpan. Dit kan natuurlijk altijd als je geen BBQ hebt maar als je een mooie Big Green Egg in de tuin hebt staan,…

Wat heb je nodig?

  • 6 eetlepels olijfolie
  • rasp van 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 2 kropjes romainsla
  • 16 groene asperges
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 middelgrote eieren
  • parmezaanse kaas

Hoe maak je deze gegrilde salade?

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Plaats het gietijzeren rooster.

Maak een dressing door 2/3 van de olie te mengen met het citroensap en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de sla met wat olijfolie 2 minuten per kant grillen. Leg daarna op een bord. Snij het houtige gedeelte van de asperges af en geef ze een laagje olijfolie. Gril de asperges kort in ongeveer 4 à 5 minuten knapperig.

Breng vervolgens een pan met water aan de kook. Voeg de azijn toe en draai met een lepel een draaikolk in de pan. Breek in de draaikolk steeds 1 ei en kook voor ongeveer 3 minuten (dit heet pocheren).  Schep met een schuimspaan uit de pan en pocheer de andere eieren.

Verdeel de sla, asperges en ei over 4 borden. Besprenkel met de dressing en strooi er wat geraspte kaas over.

Eet smakelijk!

 

2 reacties

Deze recepten zijn ook lekker!

2 reacties

Ab Müller 31 augustus 2019 - 18:33

Ziet er geweldig en smaakvol uit !!!

reageer
Mr. in the Kitchen 1 september 2019 - 11:18

Dankjewel!

reageer

Reageer