Gegrilde maiskolf op de Big Green Egg met chiliboter zelf maken recept mr and ms in the kitchen

Gegrilde maiskolf op de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen

Een hele tijd geleden maakten wij een maiskolf op de BBQ en de laatste tijd staat er steeds vaker een maiskolf op het menu. De kinderen vinden het ook lekker dus dat helpt misschien. Meestal maken we de maiskolf met een klassieke kruidenboter maar deze keer wilden we eens iets anders proberen en kozen we voor een chili- & limoen boter. Je kunt deze maiskolven ok van te voren al grillen vervolgens bewaren en op het laatst nog 5 minuten opnieuw op de BGE leggen. Vrij eenvoudig dus deze gegrilde maiskolf op de Big Green Egg en ideaal voor grotere groepen mensen. Ben je op zoek naar een versie met traditionele kruidenboter kijk dan even bij deze maiskolf van de BBQ.

Wat heb je nodig?

extra nodig:

Hoe maak je deze gegrilde maiskolf op de Big Green Egg?

Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg.

Je kunt nu de maiskolven 5 minuten koken. Dit is optioneel en scheelt je tijd in de bereiding.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de maiskolven grillen. Leg de maiskolven op het rooster en smeer in met de chili- & limoenboter en sluit de deksel. Herhaal dit ongeveer 15 minuten lang waarbij je iedere 2 a 3 minuten de maiskolf draait en insmeert met de boter. Als er wat ruimte tussen de maïskorrels ontstaat is de mais gaar.

Haal de maiskolven van de BBQ en smeer nog een laatste keer lekker dik in met de boter.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer