Naar dit recept heb ik al 8 jaar in het boek de groene garde zitten kijken . Het leek mij best leuk maar dacht dat het toch niks zou worden. Haring is een teer visje en op een BBQ wordt het nog moeilijker. Maar dan komt toch dat punt dat je denkt we gaan het gewoon proberen. Hadden we dat maar eerder gedaan! Deze gegrilde haring is een heel leuk recept! Door de paneermeel krijgt het een beetje een kibbeling smaakje en samen met het sausje dat wij er bij hebben verzonnen is het recept compleet. Wij hebben voor het paneermeel glutenvrij beschuit gebruikt zodat Jana deze ook kan eten.
Wat heb je nodig?
- 1 eiwit
- scheutje melk
- 4 haringen
- 4 eetlepels paneermeel
- beetje olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels zure room
- 1 eetlepel mayonaise
- bieslook
- rucola
- peper en zout
Hoe maak je deze gegrilde haring?
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Ik heb het normale rooster hiervoor gebruikt.
Klop het eiwit op met een scheutje melk. Bestrooi de haringen met wat zout. Haal de haringen door het eimengsel heen en leg vervolgens op het paneermeel. Draai de haring om en druk het paneermeel een beetje aan. Druppel een beetje olijfolie op het paneermeel om te voorkomen dat het verbrand.
Maak ondertussen het sausje. Meng de mosterd, mayonaise en zure room door elkaar. Voeg wat bieslook toe en breng op smaak met peper en zout. Proef eventjes en kijk of je het lekker vindt. Breng de rucola op smaak met wat extra vierge olijfolie en peper en zout.
Vet het rooster nog een beetje in met wat olie. Gril de haringen in 1,5 minuut per kant gaar. Dit heeft echt niks nodig dus blijf er een beetje bij. Haal de haringen van de BBQ en serveer samen met het sausje en de rucola.
Eer smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 eiwit
- scheutje melk
- 4 haringen
- 4 eetlepels paneermeel
- beetje olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels zure room
- 1 eetlepel mayonaise
- bieslook
- rucola
- peper en zout
INSTRUCTIES
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Ik heb het normale rooster hiervoor gebruikt.
Klop het eiwit op met een scheutje melk. Bestrooi de haringen met wat zout. Haal de haringen door het eimengsel heen en leg vervolgens op het paneermeel. Draai de haring om en druk het paneermeel een beetje aan. Druppel een beetje olijfolie op het paneermeel om te voorkomen dat het verbrand.
Maak ondertussen het sausje. Meng de mosterd, mayonaise en zure room door elkaar. Voeg wat bieslook toe en breng op smaak met peper en zout. Proef eventjes en kijk of je het lekker vindt. Breng de rucola op smaak met wat extra vierge olijfolie en peper en zout.
Vet het rooster nog een beetje in met wat olie. Gril de haringen in 1,5 minuut per kant gaar. Dit heeft echt niks nodig dus blijf er een beetje bij. Haal de haringen van de BBQ en serveer samen met het sausje en de rucola.
Eer smakelijk!