Wauw! Wat een top bijgerecht! Deze gegrilde groenten van de BBQ met honing mosterd dip zijn heel lekker en eenvoudig te maken en je zorgt gelijk voor een complete BBQ door deze groenteschotel bij jouw mooie stuk vlees te serveren. Je kunt verschillende groenten combineren en op jouw smaak aanpassen. Deze gegrilde groenten zijn ook nog eens leuk om bij een grote BBQ te maken aangezien iedereen kan pakken en dippen. Zorg dat de groenten beetgaar zijn, dus met nog een bite en je hebt een heerlijk bijgerecht.
Wat heb je nodig
verschillende groenten, wij kozen voor:
- groene asperges
- courgette
- rode paprika
- wortels (wij gebruikten verschillende kleuren)
- rode ui
voor de honing mosterd dip:
- mayonaise
- mosterd
- rode wijnazijn
- honing
Hoe maak je deze gegrilde groenten van de BBQ?
Maak de BBQ klaar voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200-220 graden. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan even bij deze special. Ik heb voor het grillen mijn gietijzeren rooster gebruikt.
Als de BBQ op temperatuur komt kun je de groenten snijden. Ik heb de courgette in 6 partjes gesneden en een redelijke lengte aangehouden. Hierdoor kun je de groenten goed dippen. Snij de rode paprika in repen en halveer de wortels. Ik heb de groenten niet geblancheerd omdat ik een beetje knapperige groente wil. De wortel en rode ui heeft wat meer tijd nodig maar die kun je aan de zijkant van het rooster nog wat verder garen.
Maak ondertussen de honing mosterd dip. Ik heb geen hoeveelheden meegegeven omdat je dit zelf moet uitproberen. Ik ben begonnen met 2 volle eetlepels mayonaise, 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel honing. Proef en maak de dipsaus naar jouw smaak. Jana houdt bijvoorbeeld van mosterd dus uiteindelijk heb ik wat meer mosterd toegevoegd. Zet de dipsaus tot gebruik weg in de koelkast.
Gril de groenten totdat ze beetgaar zijn. Alleen de wortels en de ui hebben wat meer tijd nodig, de rest is in enkele minuten klaar.
Serveer direct met de dipsaus of zet op kamertemperatuur weg.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- groene asperges
- courgette
- rode paprika
- wortels (wij gebruikten verschillende kleuren)
- rode ui
- voor de honing mosterd dip:
- mayonaise
- mosterd
- rode wijnazijn
- honing
INSTRUCTIES
Maak de BBQ klaar voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200-220 graden. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan even bij deze special. Ik heb voor het grillen mijn gietijzeren rooster gebruikt.
Als de BBQ op temperatuur komt kun je de groenten snijden. Ik heb de courgette in 6 partjes gesneden en een redelijke lengte aangehouden. Hierdoor kun je de groenten goed dippen. Snij de rode paprika in repen en halveer de wortels. Ik heb de groenten niet geblancheerd omdat ik graag en beetje knapperige groente wil. De wortel en rode ui heeft wat meer tijd nodig maar die kun je aan de zijkant van het rooster nog wat verder garen.
Maak ondertussen de honing mosterd dip. Ik heb geen hoeveelheden meegegeven omdat je dit zelf moet uitproberen. Ik ben begonnen met 2 volle eetlepels mayonaise, 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel honing. Proef en maak de dipsaus naar jouw smaak. Jana houdt bijvoorbeeld van mosterd dus uiteindelijk heb ik wat meer mosterd toegevoegd. Zet de dipsaus tot gebruik weg in de koelkast.
Gril de groenten totdat ze beetgaar zijn. Alleen de wortels en de ui hebben wat meer tijd nodig, de rest is in enkele minuten klaar.
Serveer direct met de dipsaus of zet op kamertemperatuur weg.