Er zijn genoeg recepten te vinden op internet voor vlees of vis, maar waar je een tekort aan hebt zijn mooie groente gerechten. Ja, die kunnen ook gewoon van de BBQ en door de BBQ krijgen ze ook nog eens een hele mooie smaak. Deze gegrilde groene asperges op de Big Green Egg zijn ook nog eens heel snel en makkelijk klaar te maken. Tip: als je vlees aan het grillen bent op hoge temperatuur dan kun je deze asperges grillen terwijl het vlees even ligt te rusten. Dan heb je mooi alles tegelijk klaar voor het eten.
Wat heb je nodig?
- Groene asperges
- Parmezaanse kaas
- Oregano
- Olijfolie
- Peper en zout
Hoe maak je deze gegrilde groene asperges op de Big Green Egg?
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220C°. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de asperges kort grillen. Het ligt natuurlijk aan de dikte van de asperges maar ze hebben niet heel veel nodig. Ik denk dat je met een totaal van 3 a 4 minuten grillen al klaar bent. De asperges moeten echt nog een bite hebben en niet slap worden. Ik gebruik voor het draaien een pincet. Dat is echt een van de belangrijkste gereedschappen uit de keuken die ik gebruik. Veel makkelijker als die grote BBQ-tangen.
Leg de groene asperges op een bord en bestrooi met wat zout, peper en versgeraspte parmezaanse kaas. Druppel er een beetje olijfolie overheen en serveer direct!
Eet smakelijk!
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220C°. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Als de BBQ op temperatuur is kun je de asperges kort grillen. Het ligt natuurlijk aan de dikte van de asperges maar ze hebben niet heel veel nodig. Ik denk dat je met een totaal van 3 a 4 minuten grillen al klaar bent. De asperges moeten echt nog een bite hebben en niet slap worden. Ik gebruik voor het draaien een pincet. Dat is echt een van de belangrijkste gereedschappen uit de keuken die ik gebruik. Veel makkelijker als die grote BBQ-tangen. Leg de groene asperges op een bord en bestrooi met wat zout, peper en versgeraspte parmezaanse kaas. Druppel er een beetje olijfolie overheen en serveer direct!INGREDIËNTEN
INSTRUCTIES