Gegrilde garnalen met knoflook en citroen

door Mr. in the Kitchen
Gegrilde garnalen met citroen en knoflook recept olie peterselie

Garnalen staan hier eigenlijk vrij veel op het menu. Dat komt mede omdat het zo makkelijk is en ze zo ontzettend lekker zijn! Als je een goede kwaliteit koopt en niet die in de supermarkt maar die van de horeca groothandels zoals Sligro of Hanos dan heb je echt iets goeds in handen. Knapperig van buiten en zacht van binnen. Wij kunnen er echt een heleboel van op! Je kunt ze op allerlei manieren op smaak brengen maar knoflook staan wel centraal. Daarnaast gebruiken wij vaak citroen, koriander, peterselie, chilipepertjes of paprikapoeder. Deze keer gegrilde garnalen met knoflook citroen en peterselie.

Wat heb je nodig?

  • 15 grote garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • paar takjes peterselie
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je deze gegrilde garnalen met knoflook en citroen?

Rasp met en rasp de tenen knoflook fijn. Meng deze in een kommetje met de olijfolie. Breng op smaak met een beetje citroensap. Gebruik hier niet teveel van want als laatste gaat er nog citroenrasp over de garnalen heen. Breng op smaak met wat zout. Doe de marinade in een plastic zak en voeg daar de garnalen bij. Laat de garnalen op deze wijze minimaal een uur in de koelkast marineren.

Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte  en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de garnalen op een stokje rijgen. Het is erg handig als je straks voor het grillen een pincet hebt. Hiermee kun je gemakkelijk de garnalen draaien en door de lengte van de pincet heb je geen last van de warmte. Ik kan niet meer zonder dit handige keukengereedschap.

Leg de garnalen ophef rooster van de BBQ en sluit de deksel. Open na ongeveer twee minuten de deksel en draai de garnalen. Sluit de deksel weer en gril nog voor ongeveer anderhalve minuut. Het ligt natuurlijk aan de dikte van de garnalen maar ik denk dat dit genoeg is. Haal de garnalen van de stokjes en rasp er wat van de schil van de citroen over heen. Bestrooi de garnalen met fijngehakte peterselie en wat peper.

Eet smakelijk!

Gegrilde garnalen met citroen en knoflook recept olie peterselie

Gegrilde garnalen met knoflook en citroen

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 15 grote garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • paar takjes peterselie
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Rasp met en rasp de tenen knoflook fijn. Meng deze in een kommetje met de olijfolie. Breng op smaak met een beetje citroensap. Gebruik hier niet teveel van want als laatste gaat er nog citroenrasp over de garnalen heen. Breng op smaak met wat zout. Doe de marinade in een plastic zak en voeg daar de garnalen bij. Laat de garnalen op deze wijze minimaal een uur in de koelkast marineren.

Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte  en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de garnalen op een stokje rijgen. Het is erg handig als je straks voor het grillen een pincet hebt. Hiermee kun je gemakkelijk de garnalen draaien en door de lengte van de pincet heb je geen last van de warmte. Ik kan niet meer zonder dit handige keukengereedschap.

Leg de garnalen ophef rooster van de BBQ en sluit de deksel. Open na ongeveer twee minuten de deksel en draai de garnalen. Sluit de deksel weer en gril nog voor ongeveer anderhalve minuut. Het ligt natuurlijk aan de dikte van de garnalen maar ik denk dat dit genoeg is. Haal de garnalen van de stokjes en rasp er wat van de schil van de citroen over heen. Bestrooi de garnalen met fijngehakte peterselie en wat peper.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!