Gegrilde eendenlever op de BBQ Big Green Egg recept

Gegrilde eendenlever op de BBQ met rode uien chutney

door Mr. in the Kitchen

Een tijdje terug had ik met een vriend van mij en Leonard Elenbaas van PurePassieOnTour afgesproken om eens een keer te gaan BBQ’n. Tja en dan komt Leo zijn bus voor rijden met zijn hele arsenaal aan spullen. Binnen vijf minuten stonden er 3 Big Green Eggs in mijn tuin met een overkapping en een werkbank. Gaaf! En wat ging er op de Big Green Egg? Een gegrilde eendenlever op de BBQ! Niet iets wat ik snel zou kiezen maar echt, dit moet je proberen! Dit was echt de knaller (en er waren een hele hoop stukken vlees op de BBQ gegaan!) van de dag!

Normaal gesproken kun je eendenlever maar moeilijk grillen. Daarom hebben wij gekozen voor een bevroren eendenlever. Doordat deze bevroren is kun je deze mooi grillen en valt het niet door tussen je rooster. Na het grillen heeft de eendenlever een krokante buitenkant en boterzachte binnenkant. Super lekker! Je kunt de uienchutney ongeveer een week bewaren in de koelkast en kan deze ook gebruikten bij bijvoorbeeld een steak of een burger met blauwe kaas.

Wat heb je nodig voor deze gegrilde eendenlever op de BBQ?

  • Eendenlevers uit de diepvries (bij de groothandel)
  • peper en zout

voor de uienchutney:

  • 15 gram boter
  • 350 gram uien
  • 75 gram suiker
  • peper en zout
  • 0,5 dl balsamicoazijn
  • 1,5 dl rode wijn
  • 1 eetlepel crème de cassis

 Hoe maak je dit?

Maak eerst de uienchutney:

Schil de ui en snijd deze vervolgens in dunne plakken. Smelt de boter in een steelpannetje en doe daar de ui en suiker in en bestrooi goed met peper en zout. Roer alles goed door elkaar en sluit de pan af met een deksel. Laat dit ongeveer 30 minuten op laag vuur op staan. Je zal zien dat het gaat borrelen. Roer het mengsel af en toe door.

Haal na een half uur de deksel van de pan en voeg de rode azijn, de rode wijn en crème de cassis toe. De deksel moet van de pan af zodat het geheel wat gaat inkoken. Laat dit ook een half uur op staan. Het moet goed ingekookt zijn en een beetje als jam er uit zien. Als het later wat afkoelt wordt het nog dikker.

Grill dan de eendenlevers

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe kijk dan op deze special.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de eendenlevers grillen. Grill de eendenlevers tot er een mooie grillstreep op zit en deze gaar is. Bestrooi na het grillen met een snuf zout.

Serveer de eendenlever met de rode uienchutney.

Eet smakelijk!

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer