Gegrilde courgette van de Big Green Egg yoghurt-dille saus

door Mr. in the Kitchen
gegrilde courgette van de Big Green Egg recept vegetarisch yoghurt dille saus bbq

De zomer komt er aan en dat betekent dat de courgette plant weer zijn vruchten af gaat geven. Wij hebben er dit jaar één in de tuin staan, in een pot. Van één zo een plant kun je de hele zomer courgettes afhalen. De bloemen zijn super om door een bierbeslag te doen en daarna te frituren. Echt Italiaans eten! Deze keer een Bulgaarse versie van gegrilde courgette van de Big Green Egg met een yoghurt-dille saus. Echt een heerlijk vegetarisch bijgerecht voor bij de BBQ.

Wat heb je nodig voor deze gegrilde courgette van de Big Green Egg?

  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • zout

voor de yoghurt-dille saus

  • 2 dl yoghurt
  • 1 eetlepel verse dille
  • halve teen knoflook
  • theelepel olijfolie extra vierge
  • zout en peper

Hoe maak je deze gegrilde courgette?

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de yoghurt-dillesaus maken. Snijd de dille fijn, rasp de halve teen knoflook (of knijp, snijd fijn) en voeg deze toe aan de yoghurt. Meng daar vervolgens een theelepel olijfolie doorheen en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Snijd de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Meng deze plakjes daarna met een beetje olijfolie zodat er over een laagje olie op zit.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de courgette gaan grillen. Leg het rooster vol met plakjes courgette en sluit de deksel. Nu moet je het geheel een beetje in de gaten houden, de ene kant van de BBQ is warmer als de andere dus gaat de courgette daar ook harder. Grill de courgette totdat alles beetgaar is en een mooie kleur heeft gekregen.

Leg de plakjes courgette op een bord en schenk de yoghurt-dillesaus er overheen.

Eet smakelijk!

.

gegrilde courgette van de Big Green Egg recept vegetarisch yoghurt dille saus bbq

Gegrilde courgette van de Big Green Egg yoghurt-dille saus

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 courgettes
  • olijfolie
  • zout
  • voor de yoghurt-dille saus
  • 2 dl yoghurt
  • 1 eetlepel verse dille
  • halve teen knoflook
  • theelepel olijfolie extra vierge
  • zout en peper

INSTRUCTIES

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de yoghurt-dillesaus maken. Snijd de dille fijn, rasp de halve teen knoflook (of knijp, snijd fijn) en voeg deze toe aan de yoghurt. Meng daar vervolgens een theelepel olijfolie doorheen en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Snijd de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Meng deze plakjes daarna met een beetje olijfolie zodat er over een laagje olie op zit.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de courgette gaan grillen. Leg het rooster vol met plakjes courgette en sluit de deksel. Nu moet je het geheel een beetje in de gaten houden, de ene kant van de BBQ is warmer als de andere dus gaat de courgette daar ook harder. Grill de courgette totdat alles beetgaar is en een mooie kleur heeft gekregen.

Leg de plakjes courgette op een bord en schenk de yoghurt-dillesaus er overheen.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!