Er is niet veel voor nodig om iets bijzonders op tafel te zetten. Enkel het grillen van groente en een juiste dressing is al meer dan genoeg om ontzettend lekker te eten. Deze gegrilde courgette en aubergine is daar zo een voorbeeld van. Dit gerechtje is makkelijk van te voren klaar te maken en smaakt koud ook lekker. Deze keer had ik eerst de groenten gegrild en daarna de BBQ wat hoger gezet zodat ik een stukje vlees en vis er op kon klaarmaken. De groenten hebben niet heel veel nodig, het beste is om deze beetgaar te krijgen. De munt in de dressing zorgt voor de frisheid! Goede extra vierge olijfolie maakt het geheel compleet. Zo zie je maar weer hoe makkelijk een vegetarisch bijgerecht kant zijn.
Wat heb je nodig?
- 1 courgette
- 1 aubergine
- paar takjes munt
- paar takjes peterselie
- 1/2 teen knoflook
- witte wijnazijn
- goede olijfolie
- peper en zout
hoe maak je deze gegrilde courgette en aubergine?
Steek de Big Green Egg aan en maak klaar voor directe hitte. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Plaats het gietijzeren rooster en laat de temperatuur oplopen tot 220°C.
Maak nu de dressing voor over de groenten. Meng ongeveer 4 eetlepels goede olijfolie met 2 eetlepels witte wijnazijn. Rasp er een halve teen knoflook over. Snij de munt en peterselie heel fijn en voeg deze toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
Snij de courgette en aubergine in plakken en voorzie van een laagje olijfolie. Als de BBQ op temperatuur kun je de courgette en aubergine grillen. Kijk even naar de kleur en hou het goed bij. Vooral de courgette zou ik niet te lang doen want deze is het lekkerst als hij nog een beetje knapperig is.
Leg de gegrilde courgette en aubergine op een bord en doe de dressing er over.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 courgette
- 1 aubergine
- paar takjes munt
- paar takjes peterselie
- 1/2 teen knoflook
- witte wijnazijn
- goede olijfolie
- peper en zout
INSTRUCTIES
Steek de Big Green Egg aan en maak klaar voor directe hitte. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Plaats het gietijzeren rooster en laat de temperatuur oplopen tot 220°C.
Maak nu de dressing voor over de groenten. Meng ongeveer 4 eetlepels goede olijfolie met 2 eetlepels witte wijnazijn. Rasp er een halve teen knoflook over. Snij de munt en peterselie heel fijn en voeg deze toe. Breng op smaak met wat peper en zout.
Snij de courgette en aubergine in plakken en voorzie van een laagje olijfolie. Als de BBQ op temperatuur kun je de courgette en aubergine grillen. Kijk even naar de kleur en hou het goed bij. Vooral de courgette zou ik niet te lang doen want deze is het lekkerst als hij nog een beetje knapperig is.
Leg de gegrilde courgette en aubergine op een bord en doe de dressing er over.