Aubergine is veruit mijn favoriete groente. En aubergine doet het ook heel goed op de BBQ. Zo heb ik eerder al eens een gepofte aubergine gepost en baba ganoush. Super lekker allemaal en nu dus gegrilde aubergine van de Big Green Egg. Een zeer eenvoudig te maken gerechtje maar wel ontzettend lekker door de zelf gemaakt kruidenolie die er overheen gaat. Ik heb hiervoor rozemarijn, tijm en oregano gebruikt maar je kunt natuurlijk ook andere kruiden er voor gebruiken.
Wat heb je nodig voor deze gegrilde aubergine van de Big Green Egg?
- 1 Aubergine
- Tijm
- Rozemarijn
- Oregano
- halve teen knoflook
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je dit?
Steek de Big Green Egg of andere BBQ aan en bereid voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe? Kijk dan bij deze special. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 220°C.
Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de kruidenolie maken. Haal de blaadjes van de tijm, rozemarijn en oregano. Snijd deze heel fijn. Rasp de halve teen knoflook met een rasp of snijd zo fijn mogelijk. Meng vervolgens de kruiden en knoflook met flink wat extra vierge olijfolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Snijd de aubergine vervolgens in plakken van ongeveer een halve centimeter. Smeer deze plakken in met wat olijfolie. Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de plakken aubergine grillen. Gril de aubergine mooi bruin en zacht. Houdt goed in de gaten het ene gedeelte op de BBQ gaat harder als het andere gedeelte.
Je kunt de aubergine direct serveren of even wegzetten in de koelkast voor gebruik. Stapel de aubergine op een bord en lepel de kruidenolie hier overheen.
Wij aten dit met een gegrilde makreel en aardappeltjes uit de oven
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 Aubergine
- Tijm
- Rozemarijn
- Oregano
- halve teen knoflook
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
INSTRUCTIES
Steek de Big Green Egg of andere BBQ aan en bereid voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe? Kijk dan bij deze special. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 220°C.
Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de kruidenolie maken. Haal de blaadjes van de tijm, rozemarijn en oregano. Snijd deze heel fijn. Rasp de halve teen knoflook met een rasp of snijd zo fijn mogelijk. Meng vervolgens de kruiden en knoflook met flink wat extra vierge olijfolie. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Snijd de aubergine vervolgens in plakken van ongeveer een halve centimeter. Smeer deze plakken in met wat olijfolie. Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de plakken aubergine grillen. Gril de aubergine mooi bruin en zacht. Houdt goed in de gaten het ene gedeelte op de BBQ gaat harder als het andere gedeelte.
Je kunt de aubergine direct serveren of even wegzetten in de koelkast voor gebruik. Stapel de aubergine op een bord en lepel de kruidenolie hier overheen.