Gegrilde asperges van de Big Green Egg met serranoham

door Mr. in the Kitchen
gegrilde asperges van de Big Green Egg BBQ recept omwikkelt met serranoham en rozemarijn

Asperges zijn toch wel een van mijn favoriete groenten. De witte asperges eet ik meestal bij een aardappeltje met een botersaus en een gekookt ei. Deze groene asperges zijn echter een ander verhaal. Die kunnen door salades, hartige taarten en door Spaanse tortilla’s. Deze gegrilde asperges van de Big Green Egg zijn extra lekker door de serranoham die er omheen is gerold en de rozemarijn die er als laatste overheen gaat. Ik houdt ook echt van rozemarijn. Maakt alles net even wat mooier.

Ik denk dat je voor dit recept ook witte asperges kunt gebruiken. Deze zijn wel wat meer seizoen afhankelijk en passen misschien beter bij een recept zoals ik hierboven heb beschreven. De witte asperges zou ik zeker voorkoken omdat deze doorgaans wat dikker van stuk zijn.

Wat heb je nodig voor deze gegrilde asperges van de Big Green Egg?

  • groene asperges
  • serranoham
  • paar takjes rozemarijn

Hoe maak je deze gegrilde asperges?

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

De groene asperges die ik heb gebruikt waren aan de dunne kant. Deze heb ik dan ook niet voorgekookt. Als je nu hele dikke hebt dan zou ik ze misschien wel even 5 minuten blancheren (kort koken). Dit zorgt er voor dat ze niet zo hard blijven.

Wikkel nu de serranoham  om de asperges heen. Als de Big Green Egg op temperatuur is gekomen kun je de asperges er op leggen en de deksel sluiten. Grill de asperges ongeveer 4 minuten per kant tot ze een bite hebben en de serranoham een mooie kleur heeft gekregen .

Snijd de rozemarijn blaadjes ragfijn en strooi deze over de gegrilde asperges en serveer direct.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!