Gegrilde asperges met spek van de BBQ

door Mr. in the Kitchen
gegrilde asperges met spek van de BBQ groene asperges

Afgelopen week was het echt fantastisch weer. Volop zon en een heerlijk temperatuurtje voor februari! Dit betekende natuurlijk dat de BBQ weer volop stond te branden hier. Toevallig waren bij de AH de groene asperges in de aanbieding en daarom hier het recept van gegrilde asperges met spek van de BBQ. Ik hou echt van asperges en deze zijn ook nog eens zo ontzettend makkelijk te maken. Je kunt ze even grillen op de BBQ maar ook bijvoorbeeld even 10 minuten in de oven doen op 200°C. Deze keer heb ik er spek omheen gedaan en op het laatst wat oregano. Erg lekkere combi!

Ik denk dat je voor dit recept ook witte asperges kunt gebruiken. De witte asperges zou ik zeker voorkoken omdat deze doorgaans wat dikker van stuk zijn.

Wat heb je nodig?

  • Groene asperges
  • Spek
  • Oregano
  • Zout

Hoe maak je deze gegrilde asperges met spek van de BBQ?

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

De groene asperges die ik heb gebruikt waren aan de dunne kant. Deze heb ik dan ook niet voorgekookt. Als je nu hele dikke hebt dan zou ik ze misschien wel even 5 minuten blancheren (kort koken). Dit zorgt er voor dat ze niet zo hard blijven.

Wikkel nu de spek om de asperges heen. Als de Big Green Egg op temperatuur is gekomen kun je de asperges er op leggen en de deksel sluiten. Grill de asperges ongeveer 4 minuten per kant tot ze een bite hebben en de spek een mooie kleur heeft gekregen .

Snijd de Oregano ragfijn en strooi deze over de gegrilde asperges. Bestrooi eventueel ook met wat zout maar let op het spek is ook al zout. Serveer direct. Wij aten deze gegrilde asperges met spek samen met gebakken aardappeltjes en zalm op cederhouten plank.

Eet smakelijk!

gegrilde asperges met spek van de BBQ groene asperges

Gegrilde asperges met spek van de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.8/5
( 4 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • Groene asperges
  • Spek
  • Oregano
  • Zout

INSTRUCTIES

Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

De groene asperges die ik heb gebruikt waren aan de dunne kant. Deze heb ik dan ook niet voorgekookt. Als je nu hele dikke hebt dan zou ik ze misschien wel even 5 minuten blancheren (kort koken). Dit zorgt er voor dat ze niet zo hard blijven.

Wikkel nu de spek om de asperges heen. Als de Big Green Egg op temperatuur is gekomen kun je de asperges er op leggen en de deksel sluiten. Grill de asperges ongeveer 4 minuten per kant tot ze een bite hebben en de spek een mooie kleur heeft gekregen .

Snijd de Oregano ragfijn en strooi deze over de gegrilde asperges. Bestrooi eventueel ook met wat zout maar let op het spek is ook al zout. Serveer direct. Wij aten deze gegrilde asperges met spek samen met gebakken aardappeltjes en zalm op cederhouten plank.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!