gebakken krieltjes met dille verse kruiden bakken aardappelen aardappeltjes koekenpan

Gebakken krieltjes met dille

door Ms. in the Kitchen

Gebakken aardappeltjes eet je wel eens vaker…maar met verse dille heb je ze waarschijnlijk nog niet gegeten. Dit is een klassieke combinatie in de Bulgaarse keuken en je kunt het in alle restaurant in Bulgarije bestellen. In Nederland kennen we natuurlijk gebakken aardappeltjes met tijm, rozemarijn of een mix aan Italiaanse kruiden wat uiteraard ook erg lekker is, maar deze verrassende combinatie van gebakken krieltjes met dille mag wat mij betreft in dat rijtje thuis horen. Het combineert bijvoorbeeld uitstekend met vers gebakken vis en gegrilde courgette. Het is in een handomdraai op tafel gezet en ziet er heerlijk uit.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/2 kilo krieltjes
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels gehakte verse dille
  • snufje zout
  • Verder nodig: pan en koekenpan

Zo maak je deze gebakken krieltjes met dille:

  1. Snij de krieltjes doormidden, schil ze niet.
  2. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook met een snufje zout.
  3. Kook de krieltjes 5 minuten en giet ze af.
  4. Smelt twee eetlepels roomboter in een koekenpan en voeg de krieltjes toe.
  5. Bak de krieltjes tot ze goudbruin zijn van kleur.
  6.  Hak zo’n twee eetlepels dille fijn.
  7. Serveer de krieltjes met nog een klein snufje zout en bestrooi met de dille.

Wij aten deze aardappelen met garnalen van de barbecue en gegrilde courgette.

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer