Garnalenspiesjes op de BBQ met limoenmayonaise

door Mr. in the Kitchen
Garnalen spiesjes van de BBQ Big Green Egg barbecue recept Mr and ms in the kitchen gamba gamba spies spiesjes

Net als de Oosterse gehaktballetjes heb ik ook deze garnalenspiesjes op de BBQ met limoenmayonaise op de borrel met de buren gemaakt. Omdat mijn vriendin geen vlees eet wordt je automatisch gedwongen om iets anders als alleen vlees te serveren. En daar kunnen mooie gerechtjes of hapjes tussen zitten zoals deze garnalen met limoenmayonaise. De limoenmayonaise die hierbij zit is echt fantastisch! En ontzettend makkelijk te maken.

Wat heb je nodig voor deze garnalenspiesjes op de BBQ?

voor de garnalenspiesjes:

  • 500 gram grote garnalen
  • 1 teen knoflook
  • citroenrasp en sap van een halve citroen
  • scheut olijfolie
  • cocktailprikkertjes

Voor de limoenmayonaise:

  • 5 eetlepels mayonaise
  • sap en rasp van een halve limoen

Hoe maak je deze garnalenspiesjes?

Maak de avond van tevoren een marinade voor de garnalen. Rasp de teen knoflook en de halve citroen boven een bakje. Voeg een scheut olijfolie toe en daarna de garnalen. Breng het geheel op smaak met wat zout. Laat dit een nachtje in de koelkast staan.

Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over de Big Green Egg.

Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de mayonaise maken. Meng de mayonaise met het limoenrasp en limoensap. Proef en voeg eventueel wat van beide ingrediënten toe. Maak je, net zoals ik, gebruik van houten saté prikkertjes dan kun je deze het beste even 10 minuten in het water laten weken.

Als de BBQ op temperatuur is, kun je de garnalenspiesjes op het rooster leggen en de deksel sluiten. De garnalen hebben niet heel veel tijd nodig om gaar te worden. Ik schat zo een 2,5 minuut per kant.  Als de garnalen klaar zijn kun je ze op een bord leggen en direct serveren samen met de limoenmayonaise.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!