Garnalen op de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Garnalen op de Big Green Egg recept BBQ gambas gamba garnaal

Garnalen zijn ontzettend lekker! Helaas kun je bij de supermarkt alleen maar slechte kwaliteit garnalen vinden. Vaak zijn ze al voorgekookt of zijn ze gewoon heel klein. En dit terwijl de garnalen pas echt lekker zijn als ze heel groot zijn. Hierdoor kun je ze mooi garen en worden ze niet droog. Een goed gegaarde garnaal is een beetje knapperig aan de buitenkant en zacht van binnen. Garnalen zijn op de BBQ echt heel goed klaar te maken en hebben maar heel kort nodig. Een paar minuten op een goed hete BBQ en je bent klaar. Dit recept van garnalen  op de Big Green Egg is vrij eenvoudig en basic maar daardoor misschien wel zo lekker. Als je van pittig houdt kun je altijd een pepertje toevoegen!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 10 grote garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • paar takjes peterselie
  • 1 eetlepel sap en een beetje rasp van een citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maakte deze garnalen op de Big Green Egg?

Ontdooi de garnalen en maak een marinade. Mix de olijfolie met wat van het sap en de rasp van de citroen in een plastic zakje. Raps ook het teentje knoflook en snij de peterselie fijn. Meng alles goed door elkaar en voeg wat zout toe. Zet het plastic zakje met zo min mogelijk lucht en de garnalen in de koelkast tot gebruik.

Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte  en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de garnalen op een stokje rijgen. Het is erg handig als je straks voor het grillen een pincet hebt. Hiermee kun je gemakkelijk de garnalen draaien en door de lengte van de pincet heb je geen last van de warmte. Ik kan niet meer zonder dit handige keukengereedschap.

Leg de garnalen op de Big Green Egg en sluit de deksel. Open na ongeveer twee minuten de deksel en draai de garnalen. Sluit de deksel weer en gril nog voor ongeveer anderhalve minuut. Het ligt natuurlijk aan de dikte van de garnalen maar ik denk dat dit genoeg is.

Serveer direct! Eet smakelijk!

Garnalen op de Big Green Egg recept BBQ gambas gamba garnaal

Garnalen op de Big Green Egg

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 10 grote garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • paar takjes peterselie
  • 1 eetlepel sap en een beetje rasp van een citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Ontdooi de garnalen en maak een marinade. Mix de olijfolie met wat van het sap en de rasp van de citroen in een plastic zakje. Raps ook het teentje knoflook en snij de peterselie fijn. Meng alles goed door elkaar en voeg wat zout toe. Zet het plastic zakje met zo min mogelijk lucht en de garnalen in de koelkast tot gebruik.

Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte  en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de garnalen op een stokje rijgen. Het is erg handig als je straks voor het grillen een pincet hebt. Hiermee kun je gemakkelijk de garnalen draaien en door de lengte van de pincet heb je geen last van de warmte. Ik kan niet meer zonder dit handige keukengereedschap.

Leg de garnalen op de Big Green Egg en sluit de deksel. Open na ongeveer twee minuten de deksel en draai de garnalen. Sluit de deksel weer en gril nog voor ongeveer anderhalve minuut. Het ligt natuurlijk aan de dikte van de garnalen maar ik denk dat dit genoeg is.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!