gamba's op de Big Green Egg BBQ recept Gamba garnalen koriander knoflook limoen peper

Gamba’s op de Big Green Egg met knoflook en koriander

door Ms. in the Kitchen

Gamba’s of garnalen staan hier vaak op het menu. Mits je grote van goede kwaliteit hebt kan er maar weinig aan fout gaan en smaken ze fantastisch. Kies je daarentegen voor de versies uit de Supermarkt dan kun je van een koude kermis thuiskomen. Zeker de voorgekookte variaties zijn niet te eten als ze eenmaal warm zijn. Bak je ze in een pan dan ligt binnen een minuut je pan vol met vocht en ben je ze niet meer aan het bakken maar aan het koken. Dat wordt niks. Nee liever de grote gamba’s van de groothandel. Deze blijven op een heet gestookte BBQ knapperig en erg smakelijk! Deze gamba’s op de Big Green Egg heb ik gemarineerd met wat limoen en een pepertje. Super lekker!

Wat heb je nodig?

  • Garnalen van goede kwaliteit
  • 50 ml olijfolie
  • 1 Spaanse rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • sap van 1 limoen
  • bosje koriander

Hoe maak je deze gamba’s op de Big Green Egg?

Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 230C°. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Plaats het gietijzeren rooster.

Snij de peper en knoflook fijn. Meng deze samen met de olijfolie en het sap van de limoen tot een marinade. Als de garnalen nog niet zijn schoongemaakt moet je eerst de schaal en darm verwijderen. Leg de gamba’s daarna in de marinade en zet deze even weg tot gebruik.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de gamba’s op een satéprikker rijgen. Dit maakt het makkelijker om de garnalen te grillen. Gril de garnalen 2 à 3 minuten tot ze mooi gaar zijn. Bestrijk tijdens het grillen met de marinade.

Haal de gamba’s van de sateprikkel en leg de garnalen op een bord. Bestrooi met wat fijngesneden koriander.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer