Frisse komkommersalade met dille

door Mr. in the Kitchen
frisse komkommersalade komkommer salade rode ui zure room mayonaise dille mr and ms in the kitchen

Omdat het op dit moment in Nederland ontzettend warm is wilden wij een frisse salade eten tijdens de BBQ. Wij hebben een aantal salades die wij met grote regelmaat maken zoals deze mango-avocado-komkommer salade en deze groene salade met avocado maar uitbreiding op deze salades was wenselijk. De kids zijn gek op komkommer dus bij deze een frisse komkommersalade met dille. Deze salade zorgt er ook weer voor een mooie moment om mijn mandoline weer eens te gebruiken. Natuurlijk kun je deze salade ook prima zonder mandoline maken alleen kost het dan wat meer tijd.

Wat heb je nodig?

  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • 200 gram yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels sap van een citroen
  • 2 eetlepels dille
  • peper en zout

extra handig:

Hoe maak je deze frisse komkommersalade met dille?

Snij met de mandoline of met een mes dunne plakjes van de komkommers. Doe deze in een ruime schaal. Snij de rode ui in dunne ringen. De ui geeft een extra smaak aan de salade maar je wilt geen grote stukken ui hebben.

Maak in een kommetje de dressing door de yoghurt met de mayonaise, de geraspte teen knoflook, sap van de citroen en de dille te mengen. Breng de dressing op smaak met zout en peper.  Proef en voeg naar smaak wat van de ingrediënten (extra knoflook, citroensap of mayonaise) toe.

Meng de dressing met de plakjes komkommer.

Eet smakelijk!

frisse komkommersalade komkommer salade rode ui zure room mayonaise dille mr and ms in the kitchen

Frisse komkommersalade met dille

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.6/5
( 5 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • 200 gram yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels sap van een citroen
  • 2 eetlepels dille
  • peper en zout
  • extra handig:
  • mandoline

INSTRUCTIES

Snij met de mandoline of met een mes dunne plakjes van de komkommers. Doe deze in een ruime schaal. Snij de rode ui in dunne ringen. De ui geeft een extra smaak aan de salade maar je wilt geen grote stukken ui hebben.

Maak in een kommetje de dressing door de yoghurt met de mayonaise, de geraspte teen knoflook, sap van de citroen en de dille te mengen. Breng de dressing op smaak met zout en peper.  Proef en voeg naar smaak wat van de ingrediënten (extra knoflook, citroensap of mayonaise) toe.

Meng de dressing met de plakjes komkommer.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!