Forel op de bbq met citroen en peterselie

door Mr. in the Kitchen
Forel op de bbq citroen peterselie big green egg weber gegrild

Forel is een mooie vis. Het is een vis met een zachte smaak en de forel laat zich uitstekend lenen om te roosteren. Ik heb ze in het verleden wel eens zelf gevangen, dat maakt het nog mooier. Zelf vangen, gelijk schoonmaken en s’avonds op de bbq. Maar heb je hier geen zin in? Forellen liggen tegenwoordig gewoon in zijn geheel in het schap bij de Albert Heijn. Nu dus een heerlijk recept van Forel op de bbq.

Dit is een recept voor 4 personen

Wat heb je nodig voor deze forel op de bbq?

  • 4 forellen
  • 2 citroenen
  • een flinke bos peterselie
  • peper en zou

Bijpassend biertje? zoek dan even hier.

Hoe maak je deze forel?

Het is een vrij eenvoudig gerecht. Stook de bbq op tot een temperatuur van 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? lees dan deze special. Plaats het gietijzeren rooster.

Maak terwijl de bbq warm wordt de forel klaar. Spoel de forellen onder de kraan goed af en haal eventuele vieze restjes weg. Dep daarna droog met een keukenpapiertje.

Snijd de peterselie klein. Rasp van de citroen alleen het gele gedeelte van de schil af. Ga niet te lang door want dan kom je op het witte gedeelte en dat smaakt bitter. Snijd de citroenen in 16 plakjes.

Snijd de forel op de huid in met een aantal sneden. Wrijf in de sneden flink wat zout en peper. Bestrooi ook de binnenkant van de forel met zout en peper. Vul de buik met de fijngehakte peterselie en stop er 4 plakjes citroen in.

Leg de forel op de bbq en sluit de deksel. Rooster de forel op de bbq ongeveer 6 minuten. Draai vervolgens de forel op de andere kant en rooster deze nog eens 4 minuten. Of de forel gaar is? Dat is iets wat je door ervaring moet leren. Iedere forel is anders van formaat en de bbq staat niet iedere keer op dezelfde temperatuur. Maar als het de forel eenmaal goed gegaard is, is dit een van de lekkerste visjes die je kunt eten.

Eet smakelijk!

.

Deze recepten zijn ook lekker!