Foodtruck festival: Rollende keukens in Den Haag

door Mr. in the Kitchen
foodtruck festival food

Dit weekend was er een evenement van de “Rollende Keukens”  in Den Haag op het Lange Voorhout. Dit foodtruck festival word jaarlijks gehouden. Manneneten ging een kijkje nemen en proefde bij een aantal foodtrucks wat zij zoal te bieden hadden. Het resultaat was wisselend maar er was zeker een gezellig sfeertje!

Het is niet de eerste keer dat ik een food truck festival bezoek maar het is en blijft altijd leuk. De organisatie zorgt altijd voor  een goede diversiteit is aan foodtrucks. Zo zit je niet opgescheept met 10 hamburgertrucks. En daardoor zitten er iedere keer wel een paar nieuwe trucks op dit foodtruck festival tussen.

Burgelijke stand

Zo was bijvoorbeeld de “Burgelijke stand” een nieuwe voor mij tussen de wagens. Ik vond dat deze er uit sprong omdat zij een open vuur gebruikte voor het bakken van de burgers. Super mooi om te zien. Nu eens niet de tegenwoordig standaard Amerikaanse rookbbq’s. En van dat open vuur kozen wij de Engelse Hamburger. Een hamburger met mangochutney, bacon en een gekookt eitje. Een beetje vreemd was het gekookte eitje wel. Waarschijnlijk gekozen voor het gemak, maar ik heb toch liever gewoon een gebakken eitje op mijn burger. De burger zelf was prima te doen. Ben je op zoek naar leuke hamburger recepten? Kijk dan even hier. 

 

Brandt en Levie Hotdog truck

Een andere truck die mijn aandacht trok was wel de “Brandt en Levie Hotdog truck”. Zelf altijd een beetje sceptisch gestaan tegenover de hotdog. Niet echt mijn ding, ik heb liever een burger maar, ik mag er eigenlijk pas een mening over hebben als ik het eens geproefd heb

En inmiddels is in Rotterdam Highstreet hotdogs geopend, dus er is zeker wel vraag naar. Deze tent ga ik zeker een keer bezoeken als ik in Rotterdam ben. Ik koos bij de Hotdog truck voor een hot chili. Een hotdog met chili con carne, kaas, crème fraiche, chili saus en koriander. De hotdog zelf zag er veelbelovend uit. Een mooi broodje met alles er op en er aan. Maar eigenlijk vond ik het een beetje tegenvallen. De Hotdog kwam niet van de bbq :(. Dit is een grote tegenvaller waar ik niet bij stil had gestaan. Ik had het natuurlijk meteen kunnen raden maar hierdoor leek het een soort van grote knakworst. Ik miste iig de beleving. De chili con carne kon ook wel een stuk hoger op smaak zijn. Deze was erg waterig en miste behoorlijk wat pit en wat zout. Al met al een tegenvaller terwijl een hoop van mijn favoriete ingrediënten aanwezig waren. Iets beter uitgevoerd en ik had overtuigd geweest. Ik moet maar snel naar Rotterdam voor een second opinion over de Hotdog.

rollende keukens den haag
Mexican Street foodtruck

Omdat de hotdog niet heel erg vullend was, koos ik ook nog voor een burrito van de Mexican Street foodtruck. Er stonden hier al diverse mensen te wachten en ik vond het weer eens wat anders als een hamburger. Het zag er nu ook veel belovend uit. Een burrito met gehakt, rijst, crème fraiche sla en guacamole. De burrito zelf was niet echt optimaal gepresenteerd maar de smaak was wel goed. Hier had alleen beetje meer zout ook op zijn plaats geweest.

Al met al had ik zelf de broodjes iets anders bereid. Maar over smaak valt niet te twisten. Het was wel een geslaagd evenement. Er waren weer genoeg mensen en het weer zat mee. Dit jaar zal het niet vaak meer voor komen dat er een foodtruck evenement zal plaatsvinden, dus hou de diverse foodtruck festival agenda’s in de gaten.

Deze recepten zijn ook lekker!