Flat iron steak op de BBQ oftewelsukade begint steeds meer mijn favoriete stukje vlees te worden! Wat een ongelofelijk mooi en mals product is het toch. Wij hebben deze keer een heel mooi Australisch graan gevoerd rund gehaald bij de Hanos. De kwaliteit van dat vlees is echt fantastisch en als je dit goed bereidt is het echt ongelofelijk lekker. Je weet direct dat je kwaliteit vlees hebt als je de sukade in handen hebt. Je kunt een mooie marmering van het vet zien en het voelt ook gewoon mals aan. Alleen maar lof en je moet dit zeker een keer proberen te maken.
Wat heb je nodig?
- 1 sukade
- 1 hoeveelheid chimichurri
- zout
Hoe maak je deze flat iron steak op de BBQ?
Haal de sukade uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Onze sukade was al gesplitst maar als dat niet het geval is moet je deze nog even splitsen. Je kunt hiervoor het beste een uitbeenden gebruiken. Als het goed is zie je de zeen heel duidelijk zitten. Zet je mes tegen de zeen aan en langs de zeen de zeen los. Dit gaat vrij eenvoudig.
Steek de Big Green Egg aan, maak de BBQ klaar voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct op de Big Green Egg. Ik heb mijn gietijzeren rooster gebruikt.
Als de Big Green Egg goed op temperatuur is dan kun je de sukade goed inwrijven met flink wat zout. Doe dit ruim en je zult zien dat het veel uitmaakt. Grill de sukade in ongeveer 8 minuten (afhankelijk van de dikte) medium gaar. Ik draai elke twee minuten de sukade een kwartslag zodat je een mooie grillruit krijgt.
Haal de sukade van de BBQ en laat 10 minuten rusten. Snij de sukade haaks op de draad in mooi reepjes en serveer met de chimichurri.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 sukade
- 1 hoeveelheid chimichurri
- zout
INSTRUCTIES
Haal de sukade uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Onze sukade was al gesplitst maar als dat niet het geval is moet je deze nog even splitsen. Je kunt hiervoor het beste een uitbeenden gebruiken. Als het goed is zie je de zeen heel duidelijk zitten. Zet je mes tegen de zeen aan en langs de zeen de zeen los. Dit gaat vrij eenvoudig.
Steek de Big Green Egg aan, maak de BBQ klaar voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct op de Big Green Egg. Ik heb mijn gietijzeren rooster gebruikt.
Als de Big Green Egg goed op temperatuur is dan kun je de sukade goed inwrijven met flink wat zout. Doe dit ruim en je zult zien dat het veel uitmaakt. Grill de sukade in ongeveer 8 minuten (afhankelijk van de dikte) medium gaar. Ik draai elke twee minuten de sukade een kwartslag zodat je een mooie grillruit krijgt.
Haal de sukade van de BBQ en laat 10 minuten rusten. Snij de sukade haaks op de draad in mooi reepjes en serveer met de chimichurri.
Eet smakelijk!