Deze flank steak van de Big Green Egg met chimichurri is echt een fantastisch recept. Hier komt echt alles samen. Ik denk dat flank steak, in Nederland bavette genoemd, ook een van mijn favoriete stukken vlees is. Tot nu toe ben ik nooit teleurgesteld geweest in de kwaliteit en hoe mals deze is. Dit komt ook omdat ik dit altijd bij de groothandel haal. Stukken vlees in de supermarkt zijn niet echt iets om over naar huis te schrijven. Peper en zout over de bavette is ook echt al meer dan genoeg maar voor deze bavette heb ik gekozen voor een chimichurri. Dit is een Argentijnse saus voor bij gegrild vlees. Ik heb hier een authentiek recept voor gebruikt met koriander. Je kunt ook variëren met munt. Deze bavette heb ik direct op de BBQ klaargemaakt. Je kunt ook kiezen om een indirecte wijze te gebruiken.
Wat heb je nodig?
- 1 bavette
- peper en zout
- 1 hoeveelheid chimichurri
Hoe maak je deze flank steak van de Big Green Egg?
Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230-250°C. Meestal gebruik ik voor het grillen van vlees het gietijzeren rooster. Mocht je dit hebben zou ik dit zeker gebruiken. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, deze ook geplaatst te hebben. Deze warmt dan goed op, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de bavette uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Maak terwijl je wacht de chimichurri.
Als de BBQ warm is kan de flank steak op de Big Green Egg en sluit de deksel. Draai na 2 minuten de flank steak een kwartslag. Draai na 2 minuten de flank steak op de andere kant en sluit de deksel weer. Na 2 minuten weer een kwartslag draaien. Na 2 minuten is de bavette klaar en leg je deze weg om te rusten voor ongeveer 10 minuten. Je hebt nu 8 minuten gegrild, dit heeft bij mij goed uitgepakt, maar is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de bavette en waar jij van houdt.Ik heb mijn bavette het liefst medium rare tot medium.
Snij de flank steak op de draad in mooie plakken en serveer met de chimichurri.
INGREDIËNTEN
- 1 bavette
- peper en zout
- 1 hoeveelheid chimichurri
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg of een andere BBQ voor op directe warmte. Wil je weten hoe ik dit doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier. Laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 230-250°C. Meestal gebruik ik voor het grillen van vlees het gietijzeren rooster. Mocht je dit hebben zou ik dit zeker gebruiken. Belangrijk is om het rooster, ten tijde van het opwarmen van de BBQ, deze ook geplaatst te hebben. Deze warmt dan goed op, waardoor het vlees mooi dichtschroeit. Haal intussen de bavette uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
Maak terwijl je wacht de chimichurri.
Als de BBQ warm is kan de flank steak op de Big Green Egg en sluit de deksel. Draai na 2 minuten de flank steak een kwartslag. Draai na 2 minuten de flank steak op de andere kant en sluit de deksel weer. Na 2 minuten weer een kwartslag draaien. Na 2 minuten is de bavette klaar en leg je deze weg om te rusten voor ongeveer 10 minuten. Je hebt nu 8 minuten gegrild, dit heeft bij mij goed uitgepakt, maar is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de bavette en waar jij van houdt.Ik heb mijn bavette het liefst medium rare tot medium.
Snij de flank steak op de draad in mooie plakken en serveer met de chimichurri.