Fantosti! een fantastische tosti op de BBQ!

door Mr. in the Kitchen
Fantosti op de BBQ

Sinds kort ligt er in de schappen van de Albert Heijn een speciale tosti en wel de fantosti! Ik ben gevraagd door Peter en Roland om hier een stukje over te schrijven en hun nieuwe product te beoordelen. Geen enkel probleem! Dus vandaag gekeken of de fantosti ook op de BBQ bereid kan worden. Dat ging heel makkelijk en ze waren ook nog eens verassend lekker!

Fantosti

Peter en Roland zijn sinds 2013 bezig om de foodwereld wat karakter te geven. Zo creëren zij nieuwe producten en helpen ze jonge ondernemers met nieuwe concepten. Met de fantosti hebben zij geprobeerd een makkelijk en lekker lunchmoment te creëren dat verkrijgbaar is om de hoek en wel bij de Albert Heijn. Dat is ze zeker gelukt. Dit is niet zo een tosti die in de voetbalkantine wordt geserveerd van een casino wit met een plakje van de goedkoopste ham en kaas er op.

Deze tosti is gemaakt met vers gebakken brood door Sanday’s bakeries en belegd met verse ingrediënten. Nadat ze belegd zijn gaan ze direct de vriezer in. Deze fantosti is dus ook makkelijk om in de vriezer te hebben voor een onverwacht moment.

De smaken:

Pepperoni en mozzarella: Een zuurdesembrood dat is ingesmeerd met tomatensaus en verse pesto. Belegd met romige mozzarella en pittige peperoni. Zeker lekker maar de pepperoni mag van mij wel wat pittiger.

Vierkazen: Speltbrood met een laagje tomatensaus en belegd met geitenkaas, belegen kaas, harde Italiaanse kaas en gorgonzola. Dit vind ik persoonlijk de minste maar dat komt omdat ik ook helemaal niet van gorgonzola houd.

Tonijn en Cheddar: Absoluut mijn favoriet!Maisbrood met tonijn, cheddar, tomatentapenade en rode ui. Ik had al in diverse lunchrooms deze “tuna melt” gezien en was benieuwd hoe dit zou smaken. Ik ben zeker overtuigd en deze ga ik zeker zelf ook een keer namaken! Ontzettend lekker.

Waar ik ook van onder de indruk was, en deze zijn volgens mij niet in het schap van Albert Heijn te vinden. Jammer! want de slasaus met rucola paste perfect bij de Tonijn met cheddar! En ze waren tenminste niet overladen met smaakversterkers en andere rommel.

Super leuk concept! Ga ik zeker zelf in de vriezer leggen voor een onverhoopt moment in lekkere trek!

Succes jongens.

Deze recepten zijn ook lekker!