Gezond ontbijt: ei-banaan pannenkoekjes

door Mr. in the Kitchen
Gezond ontbijt ei-banaan pannenkoekje manneneten

Even terugkomend op een eerdere post over de havermout ontbijt cake: wat een variatie is er tegenwoordig op het gebied van ontbijt! Vroeger at ik bijna altijd 4 boterhammen met pindakaas of hagelslag. Tegenwoordig zijn er tal van mogelijkheden. Ik ga proberen er een aantal te posten. Vandaag een gezond ontbijt in de vorm van ei-banaan pannenkoekjes. Enorm makkelijk te maken, gezond, lekker en tegelijkertijd goed voor de eiwitbehoefte van de (sportende) man. Tevens is dit natuurlijk een kids-favoriet. Ze ervaren dit als een feestje terwijl ze alleen maar 2 eitjes en een banaan eten. Gezond belegd zie ik er alleen maar de voordelen van in. 

Je kunt deze ei-banaan pannenkoekjes in allerlei variaties maken. Zo kun je door het beslag een beetje kaneel doen, kokosrasp of een beetje honing. Ook de mogelijkheden voor toppings zijn eindeloos. Ik zal er een aantal van opschrijven en de rest kunnen jullie zelf  verzinnen. De pannenkoekjes lenen zich er uitstekend voor om de dag ervoor klaar te maken.

Wat heb je nodig voor 3 kleine ei-banaan pannenkoekjes?

Voor het beslag:

  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • eventueel een beetje kaneel, kokosrasp, honing, cacao.

Toppings:

  • Blauwe besjes
  • perzik
  • banaan
  • kiwi
  • walnoten
  • kokosrasp
  • honing
  • Kaas
  • Jam
  • cacao
  • pure chocolade (min 72%)

Hoe maak je dit gezonde ontbijt?

Doe de banaan en de eieren in de blender en laat draaien tot je een mooi beslag hebt. Heb je thuis geen blender staan? Prak de banaan en eieren tot een glad beslag. Voeg nu een smaakmaker toe naar keuze of houd ze gewoon naturel.

Verhit in een koekenpan een beetje kokosolie of boter en bak de pannenkoekjes tot ze mooi bruin gekleurd zijn.

Beleg vervolgens de pannenkoekjes naar wens. Je kunt hier eindeloos mee variëren zoals jij lekker vind.

Deze recepten zijn ook lekker!