Er zijn enorm veel ontwikkelingen op het gebied van eten. Mensen die brood inmiddels verafschuwen of de aardappels in de ban doen. Ook zijn er die geheel raw eten. Ik doe een beetje van alles. Soms zonder brood, soms zonder aardappelen en soms met suiker. Belangrijkste voor mij is dat het zelf gemaakt is en vooral lekker smaakt. En deze ei muffins zijn weer een gezonde variatie. Deze gezonde lunch trekt de balans weer een beetje recht met de cheeseburger die ik van het weekend op het menu had staan.
Het is een mooie manier om wat restjes uit de koelkast te gebruiken. Je kunt deze ei muffins vullen met dat wat je lekker lijkt. Ik had toevallig nog een stukje feta en wat parmezaanse kaas in de koelkast liggen. En spinazie en doperwten heb ik altijd wel in de vriezer liggen. Met nog een restje peterselie en wat andere spulletjes heb je toch een leuk gerechtje en een gezonde lunch bij elkaar gesprokkeld.
Wat heb je nodig voor 4 van deze ei muffins?
- 3 eieren
- feta
- parmezaanse kaas
- spinazie, vers of diepvries
- doperwten
- tomaatjes
- bosuitje
- olie
- peper
- zout
extra: papieren muffinvorm of een muffinbakblik.
Hoe maak je deze gezonde lunch?
Verwarm de oven voor op 180ºC. Gebruik je een muffinbakblik vet dan de vormpjes in met wat olie. Snijd de ingrediënten die je in de muffin wilt stoppen klein, en verdeel ze over de vormpjes.
Breek de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout. Je kunt nu een scheutje melk toevoegen.
Vul de vormpjes tot iets onder de rand. Anders loopt het er in de oven overheen. Zet de het bakblik in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Als je niet kunt wachten haal je de ei muffins direct uit de oven. Ze zullen dan instorten maar dit maakt niet uit voor de smaak. Je kunt ze ook even de tijd gunnen en de oven op een kiertje zetten. Zo kunnen ze rustig wat afkoelen en blijven ze overeind staan.
Bestrooi de muffins met wat peterselie en eet smakelijk!
Kijk hier voor nog meer lekkere lunchrecepten.