Deze salsa verde maakte ik al eerder bij verschillende soorten vlees zoals bij deze ribeye met salsa verde. Toch heb ik dit nooit apart genoemd en toen ik op zoek was voor een leuke aanvulling bij mijn bavette rollade kwam ik toch weer op salsa verde uit. Dit is een sausje dat in de buurt komt van een chimichurri alleen is dit iets minder heftig. Het past goed bij gegrild vlees en vis maar past ook heel goed op een broodje als een soort boter. Ik heb gekozen voor een Italiaanse versie door het gebruik van basilicum, kappertjes, citroen en ansjovisfilets. Dit recept van salsa verde past goed bij mijn Italiaanse bavette rollade die ik vulde met salami, knoflook en basilicum. Verder zijn er nog veel meer verschillende soorten recepten van salsa verde waarbij je Franse, Duitse en Mexicaanse invloeden kan terugvinden.
Wat heb je nodig?
- 2 eetlepel kappertjes
- 3 ansjovis op olie
- 1 teentje knoflook
- 10-15 gram peterselie
- 5-10 gram basilicum
- sap van een halve citroen
- 75 ml olijfolie
- zout en peper
extra nodig:
Hoe maak je dit recept van salsa verde?
Eigenlijk is het maken van deze salsa verde het aller makkelijkste dat er is. Je voegt alle ingrediënten samen in een maatbeker die je kunt gebruiken voor de staafmixer. Pureer tot je een gladde massa hebt. Vervolgens moet je even proeven. Misschien wil je wat zout toevoegen of misschien wat citroen of knoflook. Voeg naar smaak toe. Dit recept is echt een basis en van hieruit moet je jouw eigen smaak volgen.
INGREDIËNTEN
- 2 eetlepel kappertjes
- 3 ansjovis op olie
- 1 teentje knoflook
- 10-15 gram peterselie
- 5-10 gram basilicum
- sap van een halve citroen
- 75 ml olijfolie
- zout en peper
INSTRUCTIES
Eigenlijk is het maken van deze salsa verde het aller makkelijkste dat er is. Je voegt alle ingrediënten samen in een maatbeker die je kunt gebruiken voor de staafmixer. Pureer tot je een gladde massa hebt. Vervolgens moet je even proeven. Misschien wil je wat zout toevoegen of misschien wat citroen of knoflook. Voeg naar smaak toe. Dit recept is echt een basis en van hieruit moet je jouw eigen smaak volgen.