Dubbeldoelkoe entrecote van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Entrecote van de Big Green Egg barbecue bbq recept

Een tijdje terug heb ik van Beef and Steak een paar mooie stukken vlees gekregen. Eén daarvan was de dubbeldoelkoe entrecote. Maar wat is een dubbeldoelkoe? Dit is een koe die nadat zij melk heeft geproduceerd ook nog voor consumptie wordt geslacht. Normaal gesproken zien wij een melkkoe niet op ons bord, bij de dubbeldoelkoe wel. Super lekker en ook nog eens heel milieubewust deze dubbeldoelkoe entrecote van de Big Green Egg. Ik heb deze entrecote van de Big Green Egg geserveerd met eigen gemaakte kruidenboter. Makkelijk en snel te maken.

Wat heb je nodig voor deze entrecote van de Big Green Egg?

  • 2 mooie entrecotes
  • peper en zout
  • 100 gram roomboter
  • 1,5 teen knoflook
  • klein bosje peterselie
  • paar druppels citroensap
  • zout

Bijpassend biertje? zoek dan even hier.

Hoe maak je deze entrecote?

Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen. Hierdoor schrikt het vlees niet en zal het zijn malsheid behouden.

Steek de BBQ aan en breng naar een temperatuur van 220 – 250 ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Lees dan deze special.

Als de Big Green Egg op temperatuur komt kun je de kruidenboter maken. Maak de roomboter zacht door deze 25 seconden in de magnetron te doen. Natuurlijk kun je de boter ook ruim van tevoren uit de koelkast halen. Snijd de peterselie fijn, rasp de knoflook met een fijne rasp. Meng de boter met de knoflook en peterselie en breng op smaak met een kneepje citroensap en een snuf zout. Zet de boter weer weg in de koelkast.

Als de Big Green Egg op temperatuur is gekomen kun je de entrecote maken. Wrijf de entrecote’s in met een beetje olie en bestrooi met flink wat zout. Gril deze in 3 minuten aan beiden kanten. Draai na anderhalve minuut een kwartslag. Hierdoor krijg je een mooie grilruit. Houd de garing een beetje in de gaten dit gaat op gevoel. Denk je dat het stukje vlees iets langer nodig heeft, leg deze dan gerust op een minder warm  gedeelte. Zo kan de entrecote de gewenste garing krijgen. Laat na het grillen nog 5-10 minuten rusten. Bestrooi na het grillen met peper en snijd er mooi tranches van.

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn ook lekker!